Hoppa till innehållet

Användardiskussion:Soman

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Varmt välkommen till Svenska Wikipedia! Hoppas att du kommer att trivas här. Börja gärna med nybörjarkursen som gör det lätt att komma igång! /ShineB 11 maj 2004 kl.13.45 (CEST)

Välkommen hit till Svenska Wikipedia önskar även Den fjättrade ankan 11 maj 2004 kl.14.50 (CEST)

Välkommen hit till Svenska Wikipedia önskar även RomanNose 17 juni 2004 kl.22.41 (CEST)
Presentera gärna dig själv här.

Dina indiska artiklar är värdefulla tillskott till wikipedia. Vill man veta något om Indien ska man numera inte slå i nationalencyklopedin, utan på wikipedia.

Rudolf 1922 22 juni 2004 kl.19.14 (CEST)

Tackar, tackar./Soman

Varmt välkommen till Svenska Wikipedia! Hoppas att du kommer att trivas här! Järnvägsjonas 11 juli 2004 kl.01.27 (CEST)

Välkommen hit till Svenska Wikipedia önskar även Grus 11 juli 2004 kl.01.36 (CEST)

Välkommen! Jag tycker att du ska nominera alla dina Indien relaterade ariklar på Wikipedia:Wikipedia är bättre än Nationalencyklopedin. De hör definitivt hemma där! mvh / Mats Halldin 15 juli 2004 kl.22.06 (CEST)

Kategorier

[redigera wikitext]

Hej Soman,

jag såg att du gjort en kategori för dina utmärkta artiklar om partierna i Sikkim. Tänkte du göra underkategorier även för andra statspartier i Indien, eller tar du bara hänsyn till Sikkims speciella status, som tidigare mera fristående från Indien?

mvh

Rudolf 1922 13 juli 2004 kl.12.16 (CEST)

Hej Rudolf,

Inledningvis funderade jag i linje med att en separat kategori för Sikkim, då flera av partierna endast existerade under perioden före Sikkims inkorporering i Indien.

Dock så har jag också tänkt i banan att göra särskilda underkategorier för andra delstater, åtminstone Tamil Nadu. Jag tror dock det är bäst att bibehålla "Politiska partier i Indien" som en enhetlig kategori (så den blir överskådlig), och i de fall man kan kategorisera statspartier använda parallella kategorier, som jag nu gör med Sikkim. mvh, --Soman 13 juli 2004 kl.12.37 (CEST)

OK, jag förstår. Om bara ett mindre antal delstater får egna kategorier tycker jag också att det är idé att köra dubbelkategori i själva artikeln. Om man däremot skulle göra en särskild kategori för varje delstats lokala partier (som alltså inte ställer upp i unionella val) kunde det vara idé att ange endast denna kategori i artikeln, vilket då leder till att de partier som sedan dyker upp på kategorisidan för Indiska partier helt och hållet är federalt arbetande partier, vilket då också (enligt vad jag fått för mig) underlättar förståelsen för wikipediabesökarna. Det finns ju, och har funnits, ganska många partier i Indien.
Rudolf 1922 13 juli 2004 kl.12.44 (CEST)

Politik i Indien

[redigera wikitext]

Du har förvisso förbättrat även artikeln "Indiens politiker och politiska partier". Jag funderar ändå på om inte den indiska politiken skulle behöva en mer övergripande startartikel, kanske lite som Indiens historia. Problemet för mig är att jag inte kan komma på något vettigt upplägg. En möjlighet skulle kanske vara att byta namn på förstnämnda artikel. Då finge man i vart fall en rubrik som harmoniserar med övriga huvudartiklar om Indien.

Vad anser du?

mvh

Rudolf 1922 16 juli 2004 kl.01.38 (CEST)

"Politik i Indien"? Jag tror det skulle vara helt ok så. --Soman 16 juli 2004 kl.01.41 (CEST)

Kategoritips

[redigera wikitext]

Hej Soman,

vet inte om du känner till den här finessen, som jag upptäckte idag: Om du skriver en kategori, med dubbla klammerpar och allt, och sedan skriver ett kolon direkt efter det första partet klamrar, då kan du infoga kategorin som en länk mitt i texten.

Rudolf 1922 26 juli 2004 kl.18.11 (CEST)

Vet inte om du är intresserad av att vara administratör, men jag har gjort en nominering på omröstningssidan. mvh // Rudolf 1922 11 november 2004 kl.00.21 (CET)

Skymningspressens version...

[redigera wikitext]

..kanske är fel, men isf. vill jag ta tillfället i akt att uppmana dig att förbättra historieskrivningen rörande Ung Vänsters styrelsebekymmer i stället för att bara ta bort avsnittet. Vad jag minns, och då även från DN och liknande mer sansade media, är att begreppet "röstboskap" för första gången kom i allmänt i bruk i samband med episoden och att styrelsemedlemmar bekräftade att kvinnor i styrelsen beklätts med detta attributet. Men du kanske är mer insatt och bättre kan reda ut bakgrunden till tidningsskriverierna? /\/arym 9 december 2004 kl.19.26 (CET)

Gällande kommunisterna

[redigera wikitext]

Hej. Har du någon källa till att Talkmans variant av SKP är inaktiv? Jag vet egentligen inte någonting om dem, och de verkar inte finnas på internet, men å andra sidan vet jag andra små vänstergrupper som inte finns på internet heller... De här smågrupperna existerar ju oftast bara på lokalplan i nån enstaka kommun och så. Muneyama 26 januari 2005 kl.11.48 (CET)

Gällande Takman-grupp så existerar den enbart på pappret. Varken jag eller någon annan vad jag vet har någonsin sett någon verksamhet från dem. Takman själv dog kort efter splittringen. Gruppen hade sin bas i Stockholm, så att ifall de varit lokalt aktiva skulle de märkts (t.ex. i antikrigsarbetet). --Soman 26 januari 2005 kl.17.53 (CET)

Ditt eget foto. Har du tänkt lägga den under GFDL? Undrar bara, så vi kan märka upp den. Tills vidare märker jag den "licensinfo saknas". /Habj 8 juli 2005 kl.21.43 (CEST)

Samma sak här Bild:Hindutempelcolombo.JPG. /Habj 12 juli 2005 kl.02.02 (CEST)
Den här Bild:Ls-abhm.PNG kanske var tänkt att användas i artikeln Lok Sabha fast det inte blev av? Det står inget om källa, så jag lämnar över den till dig att försöka minnas var den kommer ifrån - eller är det egen produktion? Här fanns visst ett helt gäng Indiska valkartor /Habj 14 juli 2005 kl.00.29 (CEST)
Flera tjusiga Soman-foton Bild:Keralafiske.JPG, Bild:1majmumbai.JPG, Bild:1maymumbai2004.jpg. / Habj 15 juli 2005 kl.10.22 (CEST)
Jag menar inte att tjata! och jag ser att du inte varit här på ett tag. Det är bara enklare att lämna över länkarna till dig, allteftersom jag stöter på dem... Bild:Acvalsymbol.PNG, Bild:Aimfbild.jpg, Bild:Aituctoddyarbetare.JPG, Bild:Apftudemo.jpg, Bild:Bamfront.JPG, Bild:Bekalfortbeach.JPG, Bild:Bjdpartilogga.JPG. / Habj 16 juli 2005 kl.02.32 (CEST)

Bildlicens och källa?

[redigera wikitext]

Hej! Någon/några bilder som du har laddat upp saknar information om licens och/eller källa. Du hittar dem här. Kontrollera upphovsrätten och märk bildsidan med licensinfo (ex. {{GFDL}} eller {{PD}}) samt uppge källan. Är det du själv som tagit bilden bör du skriva; Foto: [[Användare:Ditt användarnamn|Ditt namn]], eller annars bör du kontakta upphovsrättsinnehavaren samt lägga in en länk till godkännandet/källan. Är bilden uppladdad från annan wikipedia, interwikilänka till bilden ifråga. Bilder med oklar upphovsrätt kan komma att raderas. Se även Meddelanden för upphovsrätt.. Kolla gärna igenom alla bilder [1]] och märk upp dem. Mvh Elinnea 26 september 2005 kl.16.59 (CEST)

Nu har det gått över en månad och bilderna: Bild:Samajwadiparty.jpg, Bild:Lakshmiparvathi.jpg, Bild:Mnf-laldenga.jpg, Bild:Shibdasghosh.jpg, Bild:Pcccpimlmural.jpg, Bild:Aimfbild.jpg, Bild:Tejsingh.jpg, Bild:Prakash.jpg, Bild:Nandhivarman.jpg, Bild:Majlisbachaotehreek.jpg, Bild:Pwpimumbai.jpg, Bild:Muktiparishaderitikhatha.jpg, Bild:Tyfflagga.PNG, Bild:Sfistickerengelska.JPG, Bild:Sfistickerhindi.jpg. är fortfarande inte åtgärdade, om inget görs åt detta, kommer de tyvärr raderas. / Elinnea 30 oktober 2005 kl.15.17 (CET)

Jag ser att du tittar in här igen. Tyvärr är det så att om du inte säger ett pip om bilderna, så kommer många av dem att raderas. Om du vet att det upphovsrättsliga är lite tveksamt för en del av dem, gör du det enklare för oss genom att säga det själv - men på sikt kommer nog inte så mycket bilder med tveksam upphovsrätt att finnas kvar på wikin. / Habj 15 november 2005 kl.02,07 (CET)

Hej, de här bilderna har blivit föreslagna för radering: Bild:Muktiparishaderitikhatha.jpg, Bild:Nandhivarman.jpg, Bild:Shibdasghosh.jpg, Bild:Mnf-laldenga.jpg Bild:Majlisbachaotehreek.jpg, Bild:Lakshmiparvathi.jpg. Du kan kommentera på bildernas diskussionssidor om du vill./nickel 27 november 2005 kl.17.18 (CET)

Bildlicens och källa?

[redigera wikitext]

Hej! Någon/några bilder som du har laddat upp saknar information om licens och/eller källa. Kontrollera upphovsrätten och märk bildsidan med licensinfo (ex. {{GFDL}} eller {{PD}}) samt uppge källan. Är det du själv som tagit bilden bör du skriva; Foto: [[Användare:Ditt användarnamn|Ditt namn]], annars bör du kontakta upphovsrättsinnehavaren samt lägga in en länk till godkännandet/källan. Är bilden uppladdad från annan wikipedia, interwikilänka till bilden ifråga. Bilder med oklar upphovsrätt kan komma att raderas. Se även Meddelanden för upphovsrätt. Bild:Mnf-zoramthanga.jpg och Bild:Tsuflagga.PNG, saknar fortfarande denna info. / Elinnea 22 januari 2006 kl.11.38 (CET)


Om de 4 benen var upphöjd linje i V?

[redigera wikitext]

Hej Soman. Såg din redigering av min "4:a bens-version" på vänsterpartiet. Det beror ju på vad man menar med om det var officiell politik eller inte. För min del så vet jag att de 4 benen ingick i förr-förra val-plattformen och att man åtminstone regionalt och lokalt har använt de 4 benen som partiets politik i många år. Sen vet jag också att "miljöbenet" och det "internationella benet" har försvunnit mer o mer i vart fall för partistyrelsen. Inte för att jag menar att du har helt fel, men min beskrivning har faktiskt också sina poänger menar jag. Är alltså inte ute efter bråk, ville bara höra om du håller med om mina erfarenheter? Kenfor 19 april 2006 kl.09.09 (CEST)

"4 benen" fanns med i en valplattform. Jag är väl medveten om man i annat material använt sig av den metaforen. Inför kongressen 2006 uppstod en debatt, som i menade att eftersom man i det nya partiprogrammet talade om socialism och feminism som partiets ideologiska bas, medvetet nedprioriterat miljö och internationalism. Jag menar att det var ett medvetet försök att missvrida debatten. "4 benen" var aldrig del av partiets program, aldrig har man hävdat att ekologism eller internationalism i sig skulle utgöra teoretiska analysinstrument eller ideologiska grundvalar för partiet. Huruvida någon fråga skulle vara generellt nedprioriterad av partiets styrelse idag är självklart svårt att med klarhet fastslå, men jag själv känner inte igen din verklighetsbeskrivning. --Soman 19 april 2006 kl.11.50 (CEST)
Hej igen. Ut deltog ej i debatten inför kongressen. Man kan tänka olika, man kan tänka att det är slagkraftigare att ha färre men mer slagkraftiga punkter i ett partis partiprogram. Jag kan köpa att internationalism inte är ett analysverktyg i sig - dock kan man fundera över hur ett socialistiskt samhälle fungerar i "splendid isolation" - inte särskilt bra kan man anta. Men som sagt jag varbara lite diskussionssugen och vill inte hävda att du har fel. Lite tråkigt bara att partiets mångåriga internationella engagemang inte syns tydligare i kontexten. Kenfor 21 april 2006 kl.00.19 (CEST)

Den lysande stigen

[redigera wikitext]

Hej Soman, en anonym användare har bytt plats på artiklarna Den lysande stigen och Perus kommunistiska parti. Eftersom du flyttade artiklarna häromdagen vill jag uppmärksamma dig på detta. Thuresson 13 september 2006 kl. 13.26 (CEST)[svara]

Ditt konto kommer att byta namn

[redigera wikitext]

20 mars 2015 kl. 11.06 (CET)