Utrikespolitiska förbundet Sverige

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Utrikespolitiska förbundet Sverige (UFS) är riksorganisationen för Sveriges utrikespolitiska föreningar. Förbundet är ett partipolitiskt och religiöst obundet förbund och verkar för att sprida kunskap och intresse kring internationella och globala frågor. Den huvudsakliga delen av verksamheten bedrivs genom de utrikespolitiska föreningarna som finns på 13 olika orter i Sverige. Tillsammans arrangerar de utrikespolitiska föreningarna över 300 olika evenemang varje år.

Medlemsföreningar[redigera | redigera wikitext]

Utrikespolitiska förbundet består av 13 utrikespolitiska föreningar:

Medlemsföreningarnas verksamhet drivs ideellt av medlemmarna som till stor del utgörs av studenter. UFS och de utrikespolitiska föreningarna fungerar som en plattform för utrikespolitisk debatt. Varje år publiceras fem olika medlemstidningar och webbtidningar, sänds radioprogram och flera hundra föredrag på aktuella utrikespolitiska ämnen och genomförs projekt- och studieresor över hela världen.

Utrikespolitiska förbundet består 13 utrikespolitiska föreningar, varav två av dessa är interimistiska (UPF Karlstad och UF Luleå) med totalt ca 4000 medlemmar runt om i Sverige[1]. Genom förbundet samordnas verksamheten och medlemmarna ges möjlighet till utbyte och kompetensutveckling.

Utrikespolitiskt konvent[redigera | redigera wikitext]

Varje år arrangerar UFS ett utrikespolitiskt konvent på något aktuellt tema, för att hålla den utrikespolitiska debatten vid liv på en nationell nivå. Konventet är öppet för allmänheten med lockar i första hand till sig medlemmar från de utrikespolitiska föreningarna runt om i landet.

Styrelse[redigera | redigera wikitext]

Styrelsearbetet leds av ett förtroendevalt presidium. Styrelsens består i övrigt av en representant från varje medlemsförening. Representanter tillsätts av respektive förening och är, till skillnad från presidiemedlemmarna, inte förtroendevalda av UFS årsmöte.

Ordföranden[redigera | redigera wikitext]

2015/2016 Axel Nordenstam
2014/2015 Anna Welsapar
2013/2014 Aria Nakhaei
2012/2013 Joakim Bong Henriksson
2011/2012 Johan Tinnerholm
2010/2011 Frida Vernersdotter
2009/2010 Tamuz Hidir
2008/2009 Abrak Saati
2007/2008 Eric Hale

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ufsverige.org Medlemsföreningar (2010-07-19)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]