Västerås Äventyrssällskap

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Västerås Äventyrssällskap, även känt som VÄS (ursprungligen Sir V.Ä.S.) är en rollspelsförening baserad i Västerås. Föreningen grundades 29 november 1986 av H. Peter Anvin och Markus Waltersten. Båda grundarna är fortfarande medlemmar i föreningen. Föreningen grundades under namnet Viksängsområdets Klubb för Äventyrsspel men bytte strax efter grundandet namn till Västerås Äventyrssällskap. Föreningen växte redan första året till 22 medlemmar.

Under senare delen av 1990-talet hade föreningen runt 200 medlemmar för att under 2000-talet gå ner till ca 100 medlemmar igen. Denna nedgång berodde på att föreningen minskade antalet arrangerade lajv samt inte hade lika aggressiv rabatt om man var medlem i föreningen.

Sedan hösten 1994 driver föreningen en spellokal på Tallmätargatan 3 i Västerås. Från början var lokalen bara 24 m² men har under åren växt till ca 220 m². Lokalen inhyste under en period även distriktsorganisationen Sverok Svealands kansli.

Förutom bordsrollspel inrymmer föreningen verksamhet som brädspel, figurspel, kortspel, lajv och datorspel. På föreningens lokaler på Tallmätargatan 3 i Västerås är det öppet minst tre gånger i veckan för att medlemmarna skall kunna träffas och spela.

År 2006 firade föreningen sin 20-årsdag och samlade medlemmar från alla ålderskategorier. Bland gästerna märktes 5 av medlemmarna som var med första verksamhetsåret.

Krönikan om Margholerskogens Öde eller "Thule-kampanjen" är en långlivad serie lajv som formellt arrangeras inom föreningen, men som i praktiken övergått till att bli Theo Axners och Henrik Hoffströms egen kampanj.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]