Viva Las Vegas

Från Wikipedia
För en sång av Elvis Presley från 1964, se Viva Las Vegas (sång).
Viva Las Vegas
GenreRomantik
Musikal
RegissörGeorge Sidney
ProducentGeorge Sidney
Jack Cummings
ManusSally Benson
SkådespelareElvis Presley
Cesare Danova
Ann-Margret
OriginalmusikGeorge E. Stoll
Mort Shuman m.fl.
ProduktionsbolagMGM
Premiär1964
Speltid85 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
IMDb SFDb Elonet

Viva Las Vegas är en amerikansk romantisk musikalfilm från 1964 i regi av George Sidney och manus av Sally Benson.[1] Huvudrollerna spelas av Elvis Presley och Ann-Margret. Filmen hade svensk premiär den 30 mars 1964, nästan en månad innan filmen gick upp i USA.[2]

Filmen anses av vissa kritiker som en av de bättre "Elvis-filmerna", inspelad när Presley fortfarande var ung (28 år) och smal. Även publikmässigt var filmen en framgång.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Racerbilföraren Lucky Jackson (Elvis Presley) kommer till Las Vegas för att delta i Las Vegas Grand Prix. Det enda som fattas är pengar till en ny motor till sin bil. Pengarna vinner han på roulette och allt ser bra ut. Utanför garaget träffar både han och en annan tävlande, Elmo Mancini (Cesare Danova), kallad Greven, den vackra Rusty (Ann-Margret) som har problem med sin bil. Hon försvinner dock utan att säga sitt namn, och Lucky och Greven får leta efter henne över hela Las Vegas. När Lucky och Rusty träffas på nytt så knuffar Rusty honom i vattnet, och han blir av med de pengar han skaffat. Lucky tvingas ta ett jobb som servitör på det hotel som Rusty jobbar på. Då dyker även Elmo Mancini upp och försöker både vinna Luckys hjärta och tävlingen. Efter diverse äventyr så dyker Rustys pappa upp och köper en ny motor åt Lucky och han kan delta i loppet, som han naturligtvis vinner. Lucky och Rusty gifter sig.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

   Elvis Presley   –   Lucky Jackson
   Ann-Margret   –   Rusty Martin
   Cesare Danova   –   Greve Elmo Mancini
   William Demarest   –   Mr. Martin, Rustys far
   Nicky Blair   –   Shorty Fansworth

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]