Wicked Lester

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Wicked Lester
Bakgrund USA New York, USA
Genrer Rock, pop, folkrock
År som aktiva 1970-1973
Skivbolag Epic Records
Artistsamarbeten Kiss
Tidigare medlemmar
Gene Simmons
Paul Stanley
Brooke Ostrander
Stephen Coronel
Tony Zarella
Ron Leejack
Joe Daivdsson
Peter Criss
Ace Frehley

Wicked Lester var ett amerikanskt rockband, grundat 1970, ursprungligen med namnet Rainbow.

Två av medlemmarna var Gene Simmons och Paul Stanley som senare grundade Kiss. Wicked Lester lät sig inspireras av bland andra The Beatles och The Beach Boys. Bandet hade skivkontrakt 1972 och spelade in en platta. När plattan väl var inspelad så vägrade skivbolaget att släppa den på grund av att man inte tyckte om musiken. Efter detta missöde bestämde sig Gene Simmons och Paul Stanley att bilda ett nytt band som skulle vara mycket hårdare och råare än Wicked Lester. Resultatet blev Kiss. Peter Criss och Ace Frehley var medlemmar i slutet av Wicked Lesters period innan bandet helt började om på nytt och döpte om sig till Kiss.

Några Wicked Lester-låtar är Love her all I can och Too Many Mondays. Några KISS-låtar, till exempel She och Goin' Blind, skrevs även under Wicked Lester-tiden. Många tror även att Stanley the parrot spelades in av Wicked Lester. Den spelades dock in tidigare av Gene Simmons band, Bullfrog Bheer.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Bandmedlemmar[redigera | redigera wikitext]


Camera-photo.svg Denna artikel om en musikgrupp behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.