Wikipedia:Benämningssjukan

Från Wikipedia

Benämningsmissbruk eller överdrivet användande av "benämning" är en benämning två benämningar på ett fenomen inom Wikipedia, som innebär att inledningar av artiklar överbelamras av fraser som "en benämning för".

Benämningssjukan är en informell och något nedsättande benämning för ett beteende, som kan bero på att användare försöker få inledningen att låta mer formell, eller att de prompt har bestämt sig för att artikeln ska inledas med uppslagsordet, utan utrymme för obestämda artiklar. Eller så har man bara gett artikeln ett icke vedertaget namn, och krystar hellre till en "benämnings"-fras än att inleda med ett korrekt namn.

Wikipedia:Inledning och sammanhang är en sammanfattande benämning på en sida som tar upp fall när ordet "benämning" verkligen kan användas i introduktionen. Det är helt meningslöst att skriva att benämningen är sammanfattande, eftersom det framgår ändå, men det ger ett falskt intryck att artikeln skulle vara mer meningsfull.

Fluff är en benämning för text med låg reell substans, särskilt om den innehåller en massa onödiga "benämnings"-fraser.

Use-mention distinction är ett begrepp, ja, det är faktiskt ett begrepp som ska omnämnas så, som beskriver skillnaden mellan att använda ett ord, och att nämna det.