Wikipedia:Mest visade artiklar

Från Wikipedia

Mest visade artiklar är kalendrar som årsvis och för varje dag visar vilken artikel som har haft flest sidvisningar under respektive dag, samt hur många sidvisningar den hade. Respektive datum länkar till motsvarande sida för Svenska Wikipedia Topp 100, skapad av Stephen LaPorte och Mahmoud Hashemi.

För varje kalenderdag finns statistiksymbolen 📈 via vilken det går att titta närmare på sidvisningarna för den aktuella artikeln under en längre tid. Klicka på skriftrullen 📜 för att visa de hundra mest visade artiklarna den dagen.

Symbolen ovanför artikelnamnet anger ett tema, till exempel betyder 📺 att ämnet var på tv, ⚰️ att någon avlidit och så vidare, det finns en utförligare symbolförklaring för respektive år.

Varje kalenderdag har en ramfärg. Ramens färg varierar för att gruppera ämnen som förekommer flera dagar, och sedan ge ett kortfattad sammanfattning av vad som intresserat för tillfället och en kvalificerad gissning varför i en ruta med samma ramfärg under månadsvisningen. Färger och ramens tjocklek hanteras i mallen {{Datumbox}}.