Wikipedia:Projekt bruk och bergslag

Från Wikipedia
Välkommen till Projekt bruk och bergslag!

Detta projekt är inte ett vanligt Wikiprojekt i den meningen att det ska bidra direkt till artikelsamlingen. Det ska snarare utgöra en plattform för exkursioner, utflykter och andra typer av Wikiträffar för wikipedianer intresserade av industrihistoria. Detta kommer indirekt att bidra till fler bilder på Commons och uppslag till fler och längre artiklar om ämnet.

Projektet är i första hand inriktat på svensk industrihistoria och tar till en början sin bas i det vidare begreppet Bergslagen (alltså inte Gustav Vasas indelning), men det är inget som hindrar att den får en bredare inriktning. Den utgör på sätt och vis en förlängning av exkursionerna Cucumber, Pratchett och Vivo företog oktober 2008 och augusti 2009 (Commons-kategori).

På diskussionssidan kan man bestämma datum, föreslå resmål, et cetera. På projektsidans undersida läs- och restips läggs med fördel upp länkar till befintliga artiklar (eller artiklar som ännu inte finns), både för att bli bildade och för att bilda oss en uppfattning över vad som är intressantast att besöka.

Ställdalens hytta i början av 1900-talet
Deltagare: Kan bidra med:
Vivo Lokalkännedom och viss historiekunskap om Dalabergslagen i allmänhet och Hedemora kommun i synnerhet.
M.M.S. Tänker främst hjälpa till med den värmländska delen av Bergslagen (runt Filipstad).
Pratchett Lokalkännedom om bruk i Hofors kommun.
Cucumber Kan en del om industri- och ekonomisk historia rent generellt. Har besökt och läst om flera gamla bruks- och industribygder i Sverige.
ArildV Försöker med kamerans hjälpa till med att förmedla den historia som finns att berätta om de svenska bruken och brukssamhällena.
Lite att bläddra i och bli inspirerad.

Kategorier[redigera | redigera wikitext]

Projekt Runeberg[redigera | redigera wikitext]

Andra projekt[redigera | redigera wikitext]

Vi kanske också kan lära oss nåt av närliggande projekt?

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]