Wikipedia:Projekt kvinnor/WikiKvinnor/Konferens

Från Wikipedia
Logotyp för konferensen 2020.

WikiKvinnor-konferens 2020[redigera | redigera wikitext]

Glada konferensdeltagare.

Nu har konferensen gått av stapeln! Det blev introduktioner, djupdykningar och spännande diskussioner. 19 personer deltog.

Målgrupp[redigera | redigera wikitext]

Konferensen riktade sig till alla som identifierar sig som kvinnor. Personer med en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) men med erfarenhet av att tolkas som kvinna var också välkomna.

Anmälan[redigera | redigera wikitext]

Det gick bra att anmäla sig till konferensen även om man inte kunde vara med hela dagen. Det kostade inget att delta i konferensen.

För att kunna delta på konferensen behövdes en föranmälan. Senaste anmälningsdatumet var den 20 juli 2020. Efter 20 juli tog vi emot sena anmälningar i mån av plats: länk till anmälningsformulär

Program[redigera | redigera wikitext]

Tid Rum 1 Rum 2 Lounge Minirum
11.00–12.30 Hej och välkomna!

Diskussion: Hur gör man Wikipedia mer inkluderande?

12.30–14.00 Introduktion till Wikipedia Wikidatadojo, passar dig som redan kan redigera på Wikipedia och är nyfiken på Wikidata. Fri redigering och samtal – någon finns på plats för att svara på redigeringsfrågor.
14.00–15.00 Lunch (loungen är öppen för de som vill äta lunch ihop)
15.00–16.30 Introduktion till Wikimedia Commons och bilder på Wikipedia Projekt HBTQI, hur kan jag dra mitt strå till stacken? Fri redigering och samtal – någon finns på plats för att svara på redigeringsfrågor. Introduktion till Wikisource
16.30–17.30 ”Mina bästa tips”, få tips och dela med dig av dina egna bästa tips om Wikipedia och andra Wikimedia-projekt. Internationellt panelsamtal, (på engelska) med Netha Hussain och Rosie Stephenson-Goodknight. Tema: mångfald, jämställdhet  och internationella projekt. Fri redigering och samtal – någon finns på plats för att svara på redigeringsfrågor.
17.30–18.00 Gemensam avslutning
18.00–20.00 Eftersnack, möjlighet att fortsätta prata om frågor från dagen och vara sociala. Fri redigering och samtal.

Under konferensen[redigera | redigera wikitext]

Hjälp gärna till att dokumentera konferensen och göra anteckningar i Etherpad (alla kan vara inne samtidigt).

Arrangörer[redigera | redigera wikitext]

Konferensen arrangerades av:

Konferensen har gjorts möjlig genom stöd från föreningen Wikimedia Sverige.