Wikipedia:Samsynwikin

Från Wikipedia

Samsynwikin har sex lärosäten jobbat för att bidra till en ökad förståelse för universitets och högskolors samverkan genom att utforska och definiera de mer väsentliga begrepp som används inom området. Arbetet sker på en mediawikiinstallation, och alla begrepp är licensierade enligt CC BY-SA 4.0. Projektet är finansierat av Vinnova, och Wikimedia Sverige har varit med och stöttat med det wikitekniska. Sen starten 2018 har arbetet skett på en stängd wiki som gradvis öppnats för läsning och nu är öppen så att intresserade kan skapa användarkonton och redigera själva. Projektet fortsätter under 2020 och då arbetet skett på ett Wikipedialiknande sätt vill vi redan nu dels erbjuda begreppen som en resurs för förbättrande av artiklar här, samt bjuda in kloka Wikipedianer till att förbättra begreppen direkt på Samsynwikin.

Begreppen i stora drag:

  • Samsynwiki samlar de mer väsentliga och aktuella begreppen som berör universitets och högskolors samverkan idag.
  • Begreppen ska vara översiktliga och lättfattliga.
  • Inledningsvis ges en kort och koncis definition av begreppet. Därefter kommer en lite mer utförlig beskrivning av hur det används idag, som kompletteras med konkreta exempel. Allt skrivet beläggs med källhänvisningar. Avslutningsvis anges ordets engelska motsvarighet.


Förslag på hur begreppen kan förbättras på samsynwikin, eller idéer om hur artiklar här kan dra nytta av och förbättras tas tacksamt emot antingen här eller genom direkta redigeringar i begreppen.

Wikipedia:Samsynwikin/Begrepp finns alla samsynbegrepp listade tillsammans med Wikipediaartiklar med samma namn.