Wikipediadiskussion:Vanliga frågor

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Vanliga frågor behöver svar (bankgiro och swish)[redigera wikitext]

Hej! Ofta (särskilt i bannertider) kommer det frågor om alternativa sätt att donera pengar till Wikipedia. Än så länge går länken "Stöd Wikipedia" direkt till donate.wikimedia.org, som inte med ett ord nämner begrepp som bankgiro eller swish. Det borde nog fixas förr eller senare. Tills det sker, kanske lite information om alternativa stödmetoder kan få platsa här. Jag hoppas gemenskapen anser att länkar till stödorganisationerna Wikimedia Sverige och Wikimedia Suomi (vilka i sin tur får en del av de pengar som svenskar och finländare donerar till wikimedia.org/WMF) vara på sin plats, eftersom vi ju informerar om dessa alternativ varje gång det är bannertider på Bybrunnen. Allt gott. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 20 februari 2017 kl. 14.10 (CET)

@NH: Hej! Var den här redigeringen helt lyckad? Jag hittar i alla fall inte det meddelande från WMF som du nämner i din redigeringskommentar: "Hänvisar frågor till epostadress enligt meddelande från WMF på Bybrunnen. Stryker förslaget att bidra till WMSE "istället" – inte självklart WMF:s inställning". Jag har precis fått ett mejl med ordalydelsen "Jag försökte hitta alternativa sätt att donera en liten summa varje månad. Klickade på länken för "olika sätt att donera listas här" men fick inte fram något. Måste vara nåt fel där. / Skulle vilja få en länk till, eller tips om hur jag hittar, information på wikipedias sight där jag kan se t.ex. ett bankgironummer e.d. eftersom jag INTE vill använda vare sig kreditkort eller paypal." Jag har fått ett antal sådana mejl på senaste tiden, och jag fick (som fadder eller presskontakt) ett antal mejl ifjol med samma innebörd.
Hur tycker du att jag ska besvara sådana mejl? Och hur tycker du att vi ska lösa mejlarnas önskemål? Stort tack för svar. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 16 februari 2018 kl. 13.15 (CET)
Hej! Meddelandet jag menar är detta (permanentlänk). Där anges att man ska hänvisa frågor till den angivna epostadressen. Jag tycker du ska hänvisa mailskrivaren just dit, eller helt enkelt vidarebefordra mailet dit. Då får WMF reda på att det finns bidragsgivare som tycker att det nuvarande systemet är krångligt, och kanske kan man då förbättra det till nästa år. /NH 16 februari 2018 kl. 13.26 (CET)
Jag har ställt frågan till WMF:s representant på Bybrunnen, så kanske vi kan få ett svar på vad som är bäst. /NH 16 februari 2018 kl. 13.46 (CET)
Tack! Jag har nu hittat diskussionen. "kanske kan man då förbättra det till nästa år" låter dock som något som har hört ungefär tusen gånger förut. Den här diskussionen är ju uppe varje år, så WMF borde kanske redan ha uppfattat våra önskemål? Okej, jag ska fortsättningsvis skicka över alla inkommande mejl i ämnet till den där mejladressen. Så får vi hoppas att de har någon som kan svenska där… (med tanke på att de utformar sina kampanjer på svenska, tycker man kanske det…)--Paracel63 (diskussion) 16 februari 2018 kl. 13.55 (CET)
Ja, men bara det att man kan betala med bankkort är en utveckling jämfört med några år tillbaka. Låt oss se vad WMF svarar — de kanske tycker det är en utmärkt idé att slussa vidare till WMSE. /NH 16 februari 2018 kl. 17.13 (CET)
@NH: Fast hur menar du nu? Pengar som inte betalas in till alls (pga. saknade betalningsmöjligheter) kan ju inte sedan slussas vidare från WMF till WMSE? Face-wink.svg--Paracel63 (diskussion) 17 februari 2018 kl. 23.02 (CET)
Jag menar att slussa vidare bidragsgivarna. Alltså att be de som inte vill betala med bankkort eller Paypal att skänka pengar till WMSE istället för till WMF. WMSE tar ju emot Swish och bankgirobetalningar. För min del tycker jag alltså inte att det är en bra idé, men WMF kanske tycker det. Men det är det jag har frågat – antagligen får vi väl svar efter helgen. /NH 17 februari 2018 kl. 23.10 (CET)
Tack! Då förstår jag bättre. Att vi har olika åsikter i ämnet är en annan sak (WMSE har inte mycket på agendan som inte är relaterat till Wikipedia på ett eller annat sätt…).--Paracel63 (diskussion) 19 februari 2018 kl. 17.58 (CET)