Wikipediadiskussion:Wikimedias första pressrelease

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Somebody please translate this:

The 500,000 milestone will be reached by Monday! The English version at en:Wikipedia:Press releases/February 2004 will be distributed on Wednesday 25 February. You can distribute your version whenever you like. --mav

Skall vi bara ha Jimmy som kontaktperson eller bör vi även ha med en svensk person? //Wellparp

  1. Det är närapå utsiktslöst att skicka ut ett pressmeddelande utan en svensk kontaktperson.
  2. Ett pressmeddelande får inte vara för långt, och det viktigaste bör stå tidigt och helst med stora bokstäver, eftersom journalister är mer eller mindre okunniga och trögtänkta.

Rudolf 1922 22 februari 2004 kl.20.24 (CET)


Svensk kontaktperson

Min egen ganska långa erfarenhet av pressmeddelanden säger att detta pressmeddelande mycket väl kunde få en hel del notiser och artiklar, MEN det fordrar att det finns en svensk kontaktperson. Rudolf 1922 24 februari 2004 kl.23.02 (CET)

Tja, det får bära eller brista. Vi har god tillväxt, så vi behöver inte känna att vi måste börja värva hej vilt. Det är dags att börja fundera på vart vi vill skicka den här. // E23 26 februari 2004 kl.01.11 (CET)

Jag tycker också vi behöver en svensk kontaktperson. Jag föreslår E23, eller varför inte Rudolf 1922? Vi skulle kunna fundera över vilka möjliga fråger som kan dyka upp och förhandsdiskutera dessa så blir det inte så stor belastning för kontaktpersonen. // rogper 26 februari 2004 kl.14.32 (CET)

Pressrelease

Ok, det gör inge att du tog bort det, men jag tycker nog ändå man borde skriva att Wikin gör det enkelt att skriva artiklar samt att den kombinerar en teknik som gör det möjligt att mata in matematiska formler. // rogper 26 februari 2004 kl.14.28 (CET)
Här är ett förslag.

Vad är Wiki? Wikipedia är en offentlig s.k. Wiki där vem som helst kan redigera i stort sett alla sidor när som helst (wiki betyder "snabbt" på hawaiianska).Wikin gör det enkelt att skriva artiklar och den kombinerar bl.a. en teknik som gör det möjligt att mata in matematiska formler. Dessom bygger användare på varandras redigeringar och arbetar tillsammans även på de mest kontroversiella artiklarna genom att utgå från en neutral utgångpunkt. Misstag och fall av vandalism repareras snabbt av andra användare. Den här pressreleasen har, även den, tillkommit genom ett samarbete på en Wiki.

Dags att skicka

Jag börjar pytsa iväg den här så smått om någon timme. Om någon vill ändra något är det dags att göra det nu alltså. Jag tänker avverka följande lista (som Lars påbörjade, tack för det) // E23 1 mars 2004 kl.22.34 (CET)

  • dn.se
  • svt.se
  • aftonbladet.se
  • expressen.se,
  • sr.se/ekot,
  • Vetandets värld IT,
  • svt.se/aktuellt,
  • computersweden.idg.se,
  • internetworld.idg.se,
  • nyteknik.se

Alea iacta est. Nu är det bara att njuta av lugnet före stormen och förbereda oss på att ta väl hand om alla de horder med nybörjare som kommer att anlända. Jag förväntar mig inget mindre än ett "stoppa pressarna" och löpet på morgontidningarna tisdag morgon. // E23 1 mars 2004 kl.23.28 (CET)