WrestleMania 24

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

WrestleMania XXIV var den 24:e årliga Wrestlemania pay-per-view producerad av World Wrestling Entertainment (WWE). Gick av staplen den 30 mars 2008 i Citrus Bowl i Orlando, Florida. Den första WrestleMania att hållas i staten Florida, och den andra att hållas helt och hållet utomhus. Den första var WrestleMania IX.

74,635 åskådare var på plats från 21 olika länder, alla femtio stater och fem kanadensiska provinser, vilket uppskattningsvis gav den lokala ekonomin ett lyft på cirka 30 miljoner dollar.

Matcher[redigera | redigera wikitext]

Kvalificering till Money in the bank'

Evenemanget[redigera | redigera wikitext]

Före showen sändes live på pay-per-view, vann Kane en 24-man Interpromotional Battle Royal, vilket gav honom en ECW Championship-match mot Chavo Guerrero senare samma kväll.

Första matchen som sändes live var en Belfast Brawl mellan Finlay och John "Bradshaw" Layfield. Finlay blev följd till ringen av sin återvändade "son" Hornswoggle, som hade blivit skadad av JBL ett par veckor tidigare på Raw. Matchen avgjordes med en Clothesline from Hell från JBL, vilket gav honom chansen att vinna på pinnfall.

Matchen efter var den för fjärde året i rad, Money in the bank ladder match. Deltagarna var: Mr. Kennedy, Shelton Benjamin, Chris Jericho, Carlito, MVP, CM Punk och John Morrison. Tidigt i matchen klättrade Morrison upp på ett turnbuckle och gjorde en moonsalt med en stege i händerna ner på motståndarna som stod på golvet och slogs. Senare i matchen slogs Mr. Kennedy och Morrison på toppen av en stege, medan Benjamin klättrade upp på en stege, som han hade ställt parallellt med deras, hoppade av den, greppade Mr. Kennedy om benen och gjorde en Sunset flip powerbomb samtidigt som Mr. Kennedy gjorde en Superplex på Morrison från toppen av stegen. Senare skickade Mr. Kennedy och Carlito, Benjamin av toppen på en stege rakt ner genom en annan stege som var uppsatt mellan ringen och barrikaden mellan golvet och publiken. Vid en tidpunkt var MVP nära att ta väskan, men återvändade Matt Hardy kom genom publiken sprang upp på stegen och gjorde en Twist of fate på MVP, som efter det var helt ute ur matchen. I slutändan slogs Jericho och CM Punk på stegen, men Punk fångade Jerichos ben i stegen och kunde klättra upp och ta kontraktsväskan.

Matchen efter var en "Battle for Brand Supremacy" mellan SmackDown's Batista och Raw's Umaga. Wrestlarna bytte slag med varandra i början av matchen tills Batista tvingade ut Umaga ur ringen med en Shoulder block. Umaga svarade med att en stund senare sparka av Batista från ringkanten med ryggen först. Efter detta arbetade Umaga på att skada Batistas rygg ännu mera. Men efter ett försök att genomföra en Samoan Spike, fångade Batista hans hand och lyckades med skadad rygg att leverera en Spinebuster på Umaga. Batista vann matchen efter en lyckad Batista Bomb.

ECW Championship

Fjärde matchen var mellan Chavo Guerrero som försvarde sitt ECW Championship-bälte mot 24-man Interpromotional Battle Royal vinnaren Kane. Kane vann matchen på åtte sekunder efter en Chokeslam. Vilket gav honom ECW Championship-bältet och ett nytt rekord i WrestleMania-boken.

Ric Flair satte sin karriär på spel i en match mot Shawn Michaels, som han hade utmanat några veckor tidigare på RAW. Matchen började med lite typisk wrestling och psykningar. Michaels örfilade Flair i ansiktet, vilket gjorde att Flair började blöda i munnen. Flair lyckades lite senare att få en Crossbody från toppen av repen på HBK och kunde få ner honom för räkning, men Michaels lyckades sparka ur. Efter att Flair kommit utanför ringen, gjorde Michaels en Springboard Moonsault men Flair duckade undan och HBK landade med revbenen först rakt på RAW:s kommentatorsbord, vilket resulterade i att bordet gick sönder och Michaels låg på golvet och höll sig om revbenen. Han lyckades komma in i ringen strax innan han hade blivit uträknad. Senare försökte Michaels göra ännu en Moonsault på Flair, som var utanför ringen. Denna gången träffade han och båda föll till golvet. Tillbaka i ringen en stund senare försökte Michaels använda sin avslutare Sweet Chin Music men kunde inte med ett genomföra den, detta drog Flair nytta av och fångade HBK i sin berömda Figure Four Leglock. Michaels tog sig ur och satte en Sweet Chin Music i ansiktet på Flair, men lyckades inte få ner Flair tillräckligt länge. Michaels fångade då Flair i sin version av Figure Four Leglock. Flair satte sin tumme i ögat på Michaels för att få honom att släppa taget. Medan Flair gav Michaels flertalet Chops kom ännu en Sweet Chin Music från Michaels. Efter att Michaels tog sig upp på fötterna igen utförde han en tredje Sweet Chin Music och avslutade Flairs 35-åriga karriär. Michaels lämnade ringen snabbt efter matchen efter vilket Flair fick en stående ovation av hela publiken.

Sjätten matchen var en Playboy BunnyMania Lumberjack match, i vilken Maria och Ashley tog sig an Beth Phoenix och Melina, som var följda till ringen av Santino Marella. Rapparen Snoop Dogg var den officiella "Master of Ceremonies" för denna match. På grund av tekniska problem slogs ljuset på Citrus bowl av mitt i matchen. Mot slutet av matchen, när Maria var nära att få vinsten i matchen, drog Santino Maria i benet så att uträkningen avbröts. Detta gjorde att Jerry Lawler tog sig ur sin kommentatorsstol gick fram till Marella och knockade honom. Phoenix greppade Maria med en Fisherman suplex för att få vinsten.

WWE Championship

Randy Orton försvarade sitt WWE Championship mot Triple H och John Cena i en Triple Threat match därefter. Cena hade "The Jones High School Marching Tigers" som genomförde en instrumental version av Cena's tema sång The Time Is Now live. Under matchens gång medan Triple H hade Orton i ett sleeper hold plockade Cena upp både Orton och Triple H för att genomföra en FU, men Triple H tog sig ner och gav Cena en spark mellan benen. Efter det dominerade den regerande mästaren Orton ett tag. En av höjdpunkterna var när Orton och Cena slogs upp på ett av hörnen, och Triple H plockade upp Cena på sina axlar och Orton genomförde en Crossbody på Cena. Orton gjorde senare en dubbel DDT från andra repet på både Cena och Triple H samtidigt. Orton försökte med en RKO på Cena men Cena kasta av sig Orton rakt på en liggande Triple H. Matchen tog slut när Cena hade Triple H på sina axlar för att genomföra en FU men blev kontrad in i en Pedigree. Medan Triple H skulle pinna kom Orton in i ringen och sparkade Triple H i huvudet och stal vinsten genom att få ett pinnfall på Cena, vilket gjorde att Orton kunde behålla sitt WWE Championship bälte.

Matchen efter var en No Disqualification match mellan The Big Show och Floyd Mayweather, Jr.. Tidigt i matchen sprang Mayweather ur greppet på Big Show och levererade slag mot kroppen på Big Show. Mayweather fick in ett sleeper hold och kvävde nästan Big Show, men lyckades komma ur greppet innan han förlorade medvetandet, och stampade Mayweather på handen. Efter det försökte Mayweather's entourage ta Mayweather och gå ut från arenan, men Big Show gick upp på rampen slog ner livvakterna och drog med Mayweather in i ringen igen. När Big Show skulle genomföra ett Chokeslam kom en av Mayweathers livvakter in i ringen med en hopfällbar stol och slog honom över ryggen med den, och Big Show Chokeslam:ade honom istället. Mayweather såg att Big Show hade blivit distraherad och slog honom flera gånger över huvudet med stolen. Till slut tog Mayweather av sig sin högra handske och tog på sig ett par knogjärn som han slog Big Show rakt i ansiktet med. Big Show slogs medvetslös och kunde inte svara på domarens uträkning, vilket gav Mayweather vinsten.

World Heavy Weight Championship

Sista matchen mellan Edge, som försvarade sitt World Heavyweight Championship, och The Undertaker. Tidigt i matchen tog båda det lugnt och kände sig för. Några minuter in i matchen lyckades Edge göra en Olympic slam över barrikaden med The Undertaker. I slutet av matchen kunde Edge avvärja många av The Undertaker's signaturmanövrar, däribland Chokeslam och Last Ride. Men i slutändan kunde The Undertaker genomföra båda dessa och Edge fortfarande hålla sig kvar i matchen. Jim Korederas, som var domare i matchen, blev av misstag utslagen av The Undertaker, vilket gav Edge chansen att slå Undertaker med en kamera. Ett försök av Edge att avsluta matchen med Undertakers egna manöver Tombstone Piledriver misslyckades och Undertaker lyckades vända på det så att han Piledriveade Edge istället. Domare Charles Robinson sprang då ner till ringen för att avgöra matchen men Edge lyckades kicka ut ur pinnfallet. Edges båda medhjälpare Curt Hawkins och Zack Ryder kom till ringen för att hjälpa Edge, och av den skenmanövern lyckades Edge att speara Undertaker, som följdes av ett misslyckat pinnfall. Strax efter att Edge försökt slå ut Undertaker för andra gången med sitt Spear låste Undertaker fast Edge i sin nyaste grepp, Gogoplata, och tvingade Edge att ge upp. Det gav Undertaker vinsten, World Heavy Weight Championship bältet och ett nytt rekord med 16-0 i matcher på WrestleMania.