Användare:Hetaira

Från Wikipedia





Allmänt om mig[redigera | redigera wikitext]

Jag är en tjej i trettioårsåldern född i Småland men boende i Linköping alltsedan min tidiga barndom. Eftersom jag länge haft ett brinnande intresse för allt som har med språk och kultur att göra föll det sig naturligt för mig att studera på det kulturvetenskapliga programmet, där jag särskilt fördjupat mig i ämnet litteraturvetenskap. Inom detta område är det särskilt de gustavianska skalderna som intresserar mig, något som också manifesteras i det faktum att jag länge varit medlem i Bellmanssällskapet.

Andra intressen jag har är bl.a. heraldik, nordisk och grekisk mytologi,numismatik och etymologi.

För närvarande arbetar jag som administratör för Åkerbo församling i Linghem utanför Linköping.


Vad jag hoppas kunna bidra med på Wikipedia[redigera | redigera wikitext]

Jag registrerade mig på Wikipedia den 25 juli 2007 och har hittills mest ägnat mig åt småredigeringar; kategoriseringar, korrigeringar av språkfel m.m. i artiklar inom vitt skilda ämnesområden På längre sikt hoppas jag dock kunna hjälpa till att utveckla bl.a artiklarna om Bellman och Fredmansdiktningens universum. Se t.ex. de påbörjade artiklarna om Movitz, Mollberg och Jergen Puckel.

Överlag tycker jag att insamlandet av information till artiklar om det svenska 1700-talet borde samordnas bättre, varför inte genom bildandet av ett projekt i stil med dem som redan finns om medeltiden och stormaktstiden?

Artikeln svensk litteratur är i stort behov av bearbetning. Det gäller särskilt avsnitten från "Upplysning och romantik" och framåt. Jag hjälper gärna till med detta angelägna arbete i mån av tid. Tack till er som redan uppmärksammat problemet. Vi har ett hårt arbete framför oss, men jag är övertygad om att det kommer att gå bra!

I september 2008 försökte jag hålla koll på svenskarnas insats i paralympics i Peking. Senare funderar jag på att lägga in lite information om de mest framgångsrika idrottarna i paralympicstruppen, framför allt de som ännu saknar artiklar (vilket tyvärr är en överväldigande majoritet). Jag är själv rörelsehindrad sedan födseln, dock inte speciellt atletisk (ännu!).

Aktivitet på Wikipedias systerprojekt[redigera | redigera wikitext]

Jag finns även registrerad på Wikisource med samma användarnamn som här.


[bidrag]


Wikipedia:Babel
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
es-1 Este usuario puede contribuir con un nivel básico de español.
it-1 Quest’utente può contribuire con un Italiano di livello semplice.