Assassin's Creed II

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Assassin's Creed II
Originaltitel Assassin's Creed II
År 2009
Utvecklare Ubisoft Montreal
Utgivare Ubisoft Entertainment
Genre Actionäventyr
Perspektiv Tredje person
Antal spelare Singleplayer
Format Microsoft Windows
PlayStation 3
Xbox 360
Mac OS X
Spelmotor Anvil
Havok
Medieformat Blu-ray, DVD, Nedladdning
Systemkrav
inte fulla ord
Version 1.01
Arbetslag
Producent Jade Raymond
Manusförfattare Corey May
Joshua Rubin
Jeffrey Yohalem
Speldesign Patrice Désilets
Musik Jesper Kyd
Ljuddesign James Wearing
Animation Cristinel Bostan
Gaelle Robert
Chi Chun Ng
Dave Massicotte
Mike Mennillo
Spelserie
Spelserie Assassin's Creed
Föregångare Assassin's Creed
Uppföljare Assassin's Creed: Brotherhood
Distribution
Australien Win4 mars 2010
Europa Konsol19 november 2009
Win3 mars 2010
USA Konsol17 november 2009
Win9 mars 2010
Åldersrekommendation
ACB MA15+
BBFC 15
CERO Z
ESRB M
PEGI 18+
USK 16
Datorspelsportalen

Assassin's Creed II är ett datorspel i Assassin's Creed-serien, utvecklat av Ubisoft Montreal och utgivet av Ubisoft. Spelet är en uppföljare till Assassin's Creed. Historien utspelar sig i Italien under sent 1400-tal, i bland annat städerna Florens och Venedig.

Spelet är uppföljaren till Assassin's Creed och kretsar kring historien om Desmond Miles, som har flytt från Abstergos Industries tack vare Lucy Stillman, en av företagets anställda. I ett försök att omintetgöra Abstergos Industries och dess tempelriddare använder Desmond en ny sorts av Animus för att kunna återuppleva hans förfäders genetiska minnen, den här gången från hans förfader Ezio Auditore da Firenze, som levde i Italien under slutet av 1400-talet. Spelaren kontrollerar Desmond, i viss mån, men framförallt Ezio, som i sinom tid blir en framgångsrik lönnmördare.

Spelet fick en uppföljare vid namn Assassin's Creed: Brotherhood som släpptes 2010. Ytterligare en uppföljare vid namn Assassin's Creed: Revelations gavs ut 2011.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Spelet inkluderar kända personer, om än med delvis fiktiva handlingar, såsom påven Alexander VI.

Huvudpersonen är en man vid namn Ezio Auditore da Firenze, en rik adelsman som väljer att bli lönnmördare för att söka hämnd på de män som ledde hans fader, och hans bröder, till döden. Under spelets gång möter man även historiskt baserade personer, till exempel Leonardo da Vinci som kommer att hjälpa spelaren under Ezios jakt på hämnd. Ezio kommer också att hitta ett andra föremål från Eden, vilket är två av tre delar av Eden.

Ezio hade tre syskon, den äldste brodern Federico, yngste brodern Petruccio och systern Claudia. Federico och Petruccio blev avrättade tillsammans med fadern Giovanni. Ezio, Claudia och modern blev tvungna att fly till farbrodern Mario Auditore i Monteriggioni, där Ezio påbörjade sin träning för att bli den ultimata lönnmördaren.

Ezio börjar sin hämnd mot familjen de' Pazzi, där han bland annat stöter på Rodrigo Borgia och Emilo Barbarigo som skulle bli hans nästa motståndare. Han far vidare mot Venedig med sin nya vän, som kom att bli en viktig del i Ezios liv, Leornado da Vinci. De får motstånd på vägen men Ezio klarar av de största utmaningarna. När de kommer fram till Venedig börjar Ezio sin hämnd på familjen Babarigo genast. Han börjar med Emilo, där Ezio flyger in med den mytomspunna flygmaskinen som da Vinci konstruerat genom ett kodexark som Ezio hittat i en katakomb. Sen Marco på den roliga karnevalen. Ezio avslutar sina uppdrag med att döda Silvio och Dante, Silvios livvakter. Ezio reser till Forli för att hälsa på Caterina Sforza, men det blir något helt annat. Ezio kommer in och kidnappar tillbaka Catarinas barn och dödar bröderna Orsi, men tappar Edenäpplet. Ezio reser sedan tillbaka till Florens för att göra slut på Savanarola som tog Edenäpplet av Ezio. Det blir en lång och hektisk vecka i Florens innan han kan åka till Rom och slutföra hämnden och gå in i valvet och prata med guden Minerva. Men Rodrigo dör inte.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Nya funktioner i uppföljaren är bland annat att protagonisten både kan ta vapnet ifrån sina motståndare och använda det emot dem, ta sig fram på vattnet genom att simma eller att ro båt, och flyga i Leonardo da Vincis mytomspunna flygmaskin.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]