Mikko Korsbäck

Från Wikipedia
Mikko Korsbäck
Född27 april 1976 (48 år)
Medborgare iSverige
SysselsättningTrumslagare
Redigera Wikidata

Mikko Olavi Korsbäck, född 27 april 1976 i Ljusne, är trummis och låtskrivare i det svenska Power/Metal-bandet Insania (Stockholm).

Mikko startade Insania tillsammans med vännen och Gitarristen Henrik Juhano år 1992 (se Insania). Under tonåren fick Mikko sin första gitarr, och efter att ha spelat trummor och klaviatur sedan ca 5 års ålder, lades nu även gitarren in bland hans största intressen. Låtskrivandet tog sin fart redan i de tidiga tonåren och tillsammans med Henrik Juhano skrevs flera av de låtar som finns inspelade på Insanias skivor.

Mikko uppträder även i olika coverband, och som trubadur. En del av banden han syns i förutom Insania, är 665- Almost Evil, (ett coverband bestående av ett antal musiker, bl.a. Peter Östros och Dimitri Keiski från Insania, där man oftast uppträder som trio, kvartett eller kvintett, beroendes på vad som önskas. Repertoaren består av allt från ballader, pop, rock, hårdrock, samt alla möjliga och omöjliga önskemål. Under vissa spelningar använder man sig av en el-violinist för att få en irländsk touch i musiken.

Ett annat coverband som Mikko är med i är KOJAK, som består av Micke Östling (som bl.a. spelar med The Matchmen), Mikko Korsbäck och Dimitri Keiski (sångare och basist i Insania). Micke Östling är elgitarrist. Korsbäck och Keiski turas om med att sjunga och spela bas, samt spela trummor. Bandet uppträder både i Sverige och Finland, med en repertoar som inspirerad av all möjlig rock från både 60 och 70-tal, till ny radio-rock.