Sabbat (musikgrupp)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Sabbat
Sabbat London Scala 2008.jpg
Sabbat live i London 2008.
Bakgrund Storbritannien Nottingham, England, Storbritannien
Genre(r) Thrash metal, heavy metal
År som aktiva 1985–1991, 2006–nutid
Skivbolag Noise Records
Relaterade artister Skyclad, The Clan Destined
Medlemmar
Andy Sneap
Simon Negus
Martin Walkyier
Simon Jones
Gizz Butt
Tidigare medlemmar
Neil Watson
Wayne Banks
Richie Desmond
Richard Scott
Frazer Craske

Sabbat var ett brittiskt thrash metal-band, bildat 1985 i Nottingham, England. Bandets stil är klassisk thrash, med ett vasst, kärvt sound, och underfundiga och klassiskt vers-skrivna texter. Gruppen splittrades 1991.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Gruppmedlemmar vid bandets första skivsläpp, History of a Time to Come (1988), var sångaren Martin Walkyier, gitarristen Andy Sneap, basisten Frazer Craske och Simon Negus på trummor. På bandets andra album Dreamweaver (1989) tillkom andregitarristen Simon Jones. Efter två album lämnade Jones, Walkyier och Craske så småningom bandet. Sneap och Negus anlitade sångaren Richie Desmond och basisten Wayne Banks för att sammanställa ett tredje album, Mourning Has Broken (1991). Gruppen splittrades därefter, och på grund av finansiella och musikaliska tvister genom åren har diverse försök till en återförening inte lyckats fullt ut.

Sabbat brukar ibland kallas för en föregångare till bandet Cradle of Filth, och det var bland andra huvudmannen i detta band, Dani Filth, som övertygade Sabbat om en komplett återförening vintern 2006 för att bli förband på bandets turné. Detta nyfunna fokus har även resulterat i nysläppta remastrade versioner av de två första albumen. Bandet poängterar i intervjuer att de nu bara spelar för att ha kul, och att de inte planerar några nya album.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Studioalbum
Livealbum
Promo-singlar

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]