İctimai Televiziya

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
İctimai Televiziya
İctimai Televiziya
Lanserad29 augusti 2005
Ägareİsmayıl Ömərov
Bildupplösning4:3 (576i, SDTV)
SpråkAzerbajdzjanska
LandAzerbajdzjan Azerbajdzjan
HuvudkontorBaku, Azerbajdzjan
Webbplatswww.itv.az

İctimai Televiziya (azerbajdzjanska: İctimai Televiziya və Radio Yayımları Şirkəti, förkortat İTV) är ett TV-bolag från Azerbajdzjan. İTV blev medlem i EBU den 5 juli 2007 och man kan därför skicka ett bidrag till musiktävlingen Eurovision Song Contest. År 2008 skickade Azerbajdzjan sitt första bidrag till tävlingen.

İTV är ett av få sändande TV-bolag i Eurovision som inte är statligt ägt. Azerbajdzjans statliga TV-kanal, Azeri TeleVision, försökte också att gå med i EBU, men nekades på grund av sin relation till regeringen.

Den 2 februari 2009 meddelades det att İTV skulle stå värd för Eurovision Dance Contest 2010, vilket skulle arrangeras hösten 2010 i Baku.[1] Sedan dess har EBU skjutit upp tävlingen över obestämd tid på grund av deltagarbrist.

Sedan Azerbajdzjan, på sitt fjärde försök, vunnit Eurovision Song Contest 2011, kommer İTV att stå värd för Eurovision Song Contest 2012.

Azerbajdzjan kommer även att debutera i 2012 års Junior Eurovision Song Contest och det blir İTV, som i egenskap av att vara medlem i EBU, kommer att sända evenemanget.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]