47 Ronin

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
47 Ronin
Genre Action
Fantasy
Regissör Carl Erik Rinsch
Producent Scott Stuber
Pamela Abdy
Eric McLeod
Manus Walter Hamada
Chris Morgan
Hossein Amini
Skådespelare Keanu Reeves
Hiroyuki Sanada
Tadanobu Asano
Rinko Kikuchi
Originalmusik Ilan Eshkeri
Produktionsbolag Universal Studios
Bluegrass Films
Premiär 2013
Land USA
Japan
Språk Engelska
Japanska
Budget $175 miljoner
Intäkter $150 542 079
IMDb

47 Ronin är en amerikansk action-fantasyfilm från 2013 med Keanu Reeves i huvudrollen. Den är regisserad av Carl Erik Rinsch. Filmen är baserad på den sanna historien om "de fyrtiosju ronin". Den berättar en stiliserad version av historien, som använder fantasielement från den asiatiska mytologin.

Filmen hade biopremiär den 25 december 2013.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Inspelningen började 14 mars 2011 i Budapest. Produktionen flyttades senare till Shepperton Studios i Storbritannien, och avslutades i Japan. Reeves sade att scenerna först spelades in på japanska för att bekanta sig med det skådespelarna. Scenerna filmades igen på det engelska språket.

Reshoots gjordes i London under slutet av augusti 2012, som hade blivit försenade av de Olympiska spelen och inspelningen av Reeves regidebut, Man of Tai Chi. Dessutom lade studion till kärleksscener, närbilder och individuella dialoger för att öka Reeves närvaro.

Filmen var ursprungligen planerad att släppas den 21 november 2012, men var sedan flyttad till 8 februari 2013, med hänvisning till behovet av att arbeta på 3D effekter. Den sköts senare upp till 25 december 2013.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]