Amber Riley

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Amber Riley
Amber Riley by Gage Skidmore.jpg
FöddAmber Patrice Riley
15 februari 1986 (33 år)
Los Angeles, Kalifornien, USA
Aktiva år2002-
Betydande roller
Mercedes Jones i Glee
IMDb

Amber Patrice Riley, född 15 februari 1986, är en amerikansk skådespelare och sångerska mest känd för rollen som Mercedes Jones i TV-serien Glee.

Tidig karriär[redigera | redigera wikitext]

Riley gick på audition för American Idol men fick avslag av producenterna. Amber tog examen från La Mirada High School, La Mirada, Kalifornien under 2004. 2007 gick Riley på audition för rollen som Effie i filmen Dreamgirls, men fick inte rollen på grund av sin ålder.

Glee[redigera | redigera wikitext]

Riley spelade mellan 2009-2015 rollen som Mercedes i TV-serien Glee. Hon har sjungit flera solos, bland annat "Bust Your Windows", "Hate on Me", "And I Am Telling You I'm Not Going" och "Beautiful". Hennes karaktär tar sig igenom skoldagarna med hennes 'diva-stil' och snygga kläder. Ambers mamma, Tiny, var en av medlemmarna av kören som Mercedes dansar med i låten "Like a Prayer" under det 15:e avsnittet av den första säsongen, The Power of Madonna.

Hon fick äran att sjunga för Amerikas president Barack Obama, där hon senare kommenterade att det möjligen var "minuten som gjorde hennes liv fullbordat".

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]