America's Army

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
America's Army
America's Army3.png
Information
OriginaltitelAmerica's Army
UtvecklareUSA:s militär & Secret Level
GenreFirst person shooter
FormatPC
Spelmotorv1.0-2.3 (Unreal Engine 2)
v2.4- (Unreal Engine 2.5)
v3.0- (Unreal Engine 3)
Version2.8.5, 3.1.1
Datorspelsportalen

America's Army (förkortat AA) är ett gratis datorspel från 2002. Spelet är en taktisk first person shooter. Spelet produceras av den amerikanska armén för att öka rekryteringen. Det är idag ett mycket vidspritt och populärt onlinespel. De senaste åren används det även inom amerikanska armén och marinkåren för att utvärdera nya vapensystem för infanteri och marinkårsenheter.

Det är baserat på Unreals grafikmotor Unreal Engine.

Americas Army är ett nätverksspel som spelas online mot andra spelare.

Spelet uppdateras konstant och är nu i version 3.1 Versionerna innan 3.0.5 ansågs instabila av många spelare, dock dras även version 3.0.8 med en del så kallat lagg. Ibland beror det på saker som processorhastighet, internminne och bredbandhastighet och ibland på nätverkskoden i spelet.

Det är känt för sin realism och spelkänsla. Röstkommunikation via Teamspeak finns inbyggt i spelet.

Beroende på vilken roll man väljer i spelet får man olika vapen. Från och med version 3 finns M16, M4A1, M16 med ACOG-riktmedel i skarpskyttsroll, M16 med granatkastaren M320 samt M249 SAW. De fientliga styrkorna har ett motsvarande vapensystem kallat Obran, vilket är påhittat just för spelet men lånar likheter från andra vapen så som Galil. Olika typer av granater finns att använda.

Tidigare versioner av spelet hade även med prickskyttegevären M24 och Barret M82. Fienden var där beväpnad med vapen ur AK-linjen, så som AK-47, RPK och AK-74SU.

I spelet finns ett rankningssystem, kallat Honor, som sträcker sig från 0 till 100. I version 3 är Honor ett medelvärde av sex andra egenskaper som tillsammans med Honor bildar akronymen LDRSHIP. Dessa är Leadership, Duty, Respect, Selfless service, (Honor,) Integrity och Personal courage. Dessa egenskaper är baserade på de förmågor som amerikanska armén premierar hos varje enskild soldat. Genom att uppföra sig på ett korrekt vis, exempelvis utföra uppdrag, hjälpa skadade medspelare och inte bryta på krigets regler, ökar de olika egenskaperna och därmed även spelarens Honor, som i sin tur ger nya grader inom underofficersskalan; från private till Sergeant Major of AA.

För att få tillgång till ny utrustning krävs det att man genomgår träning. För att spela träningsbanorna krävs att man har ett visst antal poäng, som man då får när man spelar online. Utrustningen som låses upp är sådant som M4A1, rödpunktssikte, granatkastare, spränggranater och optiskt riktmedel.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]