Angelina Håkansson

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Angelina Håkansson är en svensk skådespelerska[1] och tidigare programledare i England.

Håkansson har uppmärksammats för sin roll som den 28-åriga Anni-Frid Lyngstad i långfilmen Ted – För kärlekens skull, som regisserats av Hannes Holm. Filminspelningen pågick från maj till juli 2017, då Angelina Håkansson även korresponderade med Lyngstad. Håkansson har sagt att Anni-Frid Lyngstads formuleringar gav henne en fantastisk möjlighet att fånga ABBA-sångerskans positiva personlighet på bioduken[2].

Angelina Håkansson inledde sin karriär som programledare och producent i brittisk radio och digital-TV. Hon sände bland annat den veckovisa showen Angelina's Journey[3] på TotalRock radio i åtta år[4] och jobbade även för MTV Networks och EMI Music i Storbritannien. Håkansson spelar den kvinnliga huvudrollen i avsnittet Krogen i den humoristiska miniserien Kärlek kommer, som lanserades på Youtube i februari 2018. Josef Fares har regisserat samtliga avsnitt av Kärlek kommer och avsändare för de fem episoderna är Comviq. I december 2017 medverkade Angelina Håkansson i Unicef Sveriges julkampanj och spelar en sympatisk karaktär i TV-reklamfilmen för FN:s barnfond.[5]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Svensk Filmdatabas”. http://www.svenskfilmdatabas.se/en/item/?type=person&itemid=530813. Läst 30 mars 2018. 
  2. ^ Angelina Håkansson om rollen som ABBA-Frida: ”Hennes svar betydde jättemycket””. Femina. 3 januari 2018. https://www.femina.se/angelina-hakansson-om-rollen-som-abba-frida-hennes-svar-betydde-jattemycket/. Läst 5 mars 2018. 
  3. ^ Angelina Håkansson om sina vanor: ”Jag inspireras av de som följer sina instinkter””. ELLE. 3 januari 2018. https://www.elle.se/angelina-hakansson-intervju-elle/. Läst 5 mars 2018. 
  4. ^ Angelina är ABBA-Frida i ny film”. Mitt i Stockholm. https://mitti.se/nyheter/angelina-abba-frida/. Läst 5 mars 2018. 
  5. ^ ”Unicefs julkampanj skojar om att katastrofer är olika stora i olika länder”. www.resume.se. https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/12/06/unicefs-julkampanj-skojar-om-att-katastrofer-ar-olika-stora-i-olika-lander/. Läst 5 mars 2018. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]