Anthony LaPaglia

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Anthony LaPaglia vid Toronto International Film Festival, 2009.

Anthony LaPaglia, född 31 januari 1959 i Adelaide, South Australia, är en australisk skådespelare av italiensk och nederländsk härkomst.

Anthony LaPaglia har ofta fått spela hårdingar ifrån New York. Själv är han dock född och uppvuxen i Australien. Han är mest känd för sin roll som FBI-agenten Jack Malone i TV-serien Brottskod: Försvunnen som han har vunnit en Golden Globe för. Några filmer han har varit med i är Oskyldigt blod (1992), Summer of Sam (1999), Lantana (2001) och Salton Sea (2002). LaPaglia spelade även Daphne Moons bror Simon i åtta episoder av komediserien Frasier.

Under 1980-talet var han fotbollsmålvakt i National Soccer League, spelandes för Adelaide City FC och West Adelaide SC. Han är delägare i fotbollsklubben Sydney FC som spelar i australiska A-League.

För tillfället[när?] bor han i Santa Monica, Kalifornien med sin hustru, australiska skådespelerskan Gia Carides, som han har en dotter ihop med. Han är bror till skådespelaren Jonathan LaPaglia och Michael LaPaglia som även de är baserade i USA.

Filmografi (urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]