Barbarian

Från Wikipedia
Barbarian
Genreskräckfilm
thrillerfilm
RegissörZach Cregger
ManusförfattareZach Cregger
I större rollerGeorgina Campbell
Bill Skarsgård
Justin Long
Richard Brake
Kurt Braunohler
Zach Cregger
KompositörAnna Drubich
KlippareJoe Murphy
Teknisk information
Distribution20th Century Studios
Premiär9 september 2022 (USA, Kanada)[1]
Speltid102 minuter
LandUSA
Språkengelska
Mer information
IMDb

Redigera Wikidata

Barbarian är en amerikansk skräckfilm/thrillerfilm från 2022 i regi av Zach Cregger, som även har skrivit manuset till denna film. Filmen, som bland annat är producerad av Arnon Milchan och Roy Lee, hade biopremiär i USA den 9 september 2022. Huvudrollerna i filmen spelas av Georgina Campbell, Bill Skarsgård och Justin Long.

I Sverige har man tidigare kunnat streama filmen gratis på Disney+, men sedan en tid tillbaka finns den tyvärr inte tillgänglig att se på denna tjänst. Man kan dock se den som köp- och hyrfilm, bland annat på Viaplay och SF Anytime.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen handlar inledningsvis om en ung kvinna vid namn Tess Marshall, som har åkt hela vägen till Detroit för att gå på en jobbintervju. När hon (kvällen innan sin stora jobbintervju) kommer fram till sitt hyreshus som hon har bokat inför denna resa, får hon reda på att det även har bokats av en helt annan person – en man vid namn Keith Toshko. Trots detta missförstånd kring denna dubbelbokning, bestämmer sig Tess för att ändå spendera natten i det bokade huset. Men snart visar det sig, att det även finns något helt annat i huset, något som är mycket värre än att behöva dela boende med en helt främmande man...

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Internet Movie Database, läs online, läst: 10 september 2022.[källa från Wikidata]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]