Bioshock 2

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
BioShock 2
Originaltitel BioShock 2
År 2010
Utvecklare 2K Games/2K Marin
Utgivare 2K Games
Genre First Person Shooter, RPG, Äventyrsspel
Antal spelare Singleplayer, Multiplayer[1]
Format Windows, Xbox 360, Playstation 3, Mac OS X[2][3]
Spelmotor Unreal Engine version 2.5 (förbättrad sedan första spelet)
Medieformat DVD-DL, Blu-ray
Arbetslag
Speldesign Paul Hellquist
Spelserie
Spelserie Bioshock
Föregångare BioShock
Distribution
Europa 9 februari 2010
Japan 11 februari 2010
USA 9 februari 2010
Åldersrekommendation
PEGI 18+
Datorspelsportalen

BioShock 2 är titeln på uppföljaren till datorspelet BioShock. Spelet tillkännagavs först i mars 2008[4] och släpptes den 9 februari 2010.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Tio år har gått sedan det första BioShock[5]. Man tar rollen som "Subject Delta", en prototyp av den första lyckande Big Daddy. Vilket innebär att det ger dig fri vilja, snabbhet och en bättre intelligens än de andra Big Daddies. Den här gången har man en speciell anknytning till en "Little Sister" och uppgiften är att hitta denna specifika Little Sister, Eleanor Lamb, som är försvunnen någonstans i Rapture. Eleanor är den första Little Sister som är lyckat bunden till en Big Daddy. Big Daddyn i fråga är Subject Delta, dvs. spelaren. Eleanor har under 10 år vuxit upp utan sin Big Daddy och det är ett mysterium vad som hände mellan er två före BioShock 2. Eftersom allt fler Little Sisters försvinner och blir tillfångatagna av en allt tuffare fiende med nästan samma egenskaper som en Big Daddy - en Big Sister[2][6] blir det allt svårare för dig att leta. Big Sisters var från början Little Sisters som inte blev räddade och som nu vuxit upp efter 10 år. Inspirerade av sina beskyddare Big Daddies har de med tiden lyckats använda och mixtra ihop utrustning från döda Big Daddies för att dra nytta av detta åt sig själva. De har även lyckats ta sig upp på ytan för att tillfångata små flickor från kusten och förvandla dem till Little Sisters.[3].

Utveckling[redigera | redigera wikitext]

När spelet offentliggjordes användes titeln BioShock 2: Sea of Dreams. Underrubriken slopades dock den 19 mars 2009[7].

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

I och med att spelaren nu är iklädd dykardräkt så kan denne röra sig i översvämmade områden och även utanför Rapture. Spelaren kan välja mellan att skörda Little SistersADAM vilket ger en måttlig mängd ADAM men dödar The Little Sister i processen. Spelaren kan också välja att adoptera dem, de följer då med spelaren på axeln och skördar ADAM från döda invånare på marken, vilket ger spelaren mer ADAM men bered dig på att slåss och skydda din Little Sister, att skörda ADAM lockar till sig Splicers (invånare som blivit galna och beroende av för mycket ADAM.)

Nya plasmids introduceras och spelaren kan använda den armmonterade borren som används av andra Big Daddies. Du har även tillgång till Plasmids så som i Bioshock 1. Plasmids är injektioner bestående av förfinat ADAM som ändrar ditt DNA och kan ge dig krafter så som Telekinesis, Incinerate!, Electro Bolt, Winter Blast, Insect Swarm m.fl. Som spelare kan man även använda Plasmids och vapen samtidigt, något som inte var möjligt i originalspelet. Det finns också ett flerspelarläge där flera spelare kan spela tillsammans via Internet.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”BioShock 2”. Game Informer (192). 2009. 
  2. ^ [a b] BioShock 2 på Gametrailers.com
  3. ^ [a b] Intervju med Jordan Thomas, Creative Director
  4. ^ ”BioShock 2 announced”. http://xbox360.ign.com/articles/858/858635p1.html. 
  5. ^ ”BioShock 2 Preview”. http://www.youtube.com/watch?v=2eqkyotSR-0. 
  6. ^ ”Big Sisters revealed”. http://www.epicbattleaxe.com/main/2009/3/11/bioshock-2-big-sisters-revealed.html. 
  7. ^ Faylor, Chris (19 mars 2009). ”BioShock 2 Loses 'Sea of Dreams' Subtitle”. Shacknews.com. http://www.shacknews.com/onearticle.x/57738. Läst 20 mars 2009. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]