Blair Witch 2

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Blair Witch 2
(Book of Shadows: Blair Witch 2)
Genre Skräck
Regissör Joe Berlinger
Producent Bill Carraro, Kevin J. Foxe, Daniel Myrick, Eduardo Sánchez
Manus Daniel Myrick, Eduardo Sánchez, Dick Beebe, Joe Berlinger
Skådespelare Kim Director, Jeffrey Donovan, Erica Leerhsen, mfl.
Originalmusik Carter Burwell
Produktionsbolag Haxan Films, Artisan Entertainment
Premiär 2000
Speltid 90 minuter
Land USA
Språk Engelska
IMDb SFDb

Blair Witch 2 (originaltitel: Book of Shadows: Blair Witch 2) är en amerikansk skräckfilm från år 2000 i regi av Joe Berlinger.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Fem ungdomar som alla fascinerats av filmen Blair Witch Project stämmer träff via Internet och bestämmer sig för att besöka skogen där personerna i filmen försvann för att själva undersöka den märkliga händelsen. I skogen övernattar de i en ruin där det enligt legenden ska dödats sju barn. När de vaknar nästa morgon har de alla minnesluckor och ingen av de kan minnas vad som egentligen hände kvällen innan. Därefter börjar märkliga och obehagliga saker hända och de fem ungdomarna är farligt nära ett psykiskt sammanbrott. De alla frågar sig vad som egentligen hände den där kvällen.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen är en uppföljare till The Blair Witch Project, men är inte upplagd på samma sätt som sin föregångare. I den första filmen använde man sig av begreppet "funnen film" - alltså att man "hittat" det filmade materialet där filmen utspelar sig och sen gör det till en långfilm. Man antydde också att första filmen ska ha varit autentisk och att händelserna ska ha inträffat i verkligheten, vilket alltså inte är fallet. Blair Witch 2 är dock inte filmad med handkameror och under marknadsföringen antydde man alltså inte att det skulle ha hänt i verkligheten.

Tre gånger under filmens gång refereras det till andra skräckfilmer – först spelas ett band baklänges, vilket refererar till Exorcisten. I en annan scen förekommer skällande hundar och denna scen refererar till Omen. Och till sist refererar man till Evil Dead II - Dead by dawn då en av karaktärerna snurrar runt ett träd.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]