Bobby Farrell

Från Wikipedia
Bobby Farrell
Bobby Farrell med Boney M, 2006.
FödelsenamnRoberto Alfonso Farrell
Född6 oktober 1949
Sint Nicolaas, Aruba, Nederländska Antillerna
Död30 december 2010 (61 år)
Sankt Petersburg, Ryssland
GenrerPop, disco
År som aktiv19752010
SkivbolagHansa Records, Sony-BMG
ArtistsamarbetenBoney M.

Roberto "Bobby" Alfonso Farrell, född 6 oktober 1949Aruba, död 30 december 2010 i Sankt Petersburg, Ryssland, var en arubansk-nederländsk sångare och dansare, mest känd som en av originalmedlemmarna i den framgångsrika popgruppen Boney M.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Farrell flyttade från Aruba vid 15 års ålder och bodde sedan i Nederländerna och Norge innan han hamnade i Tyskland, där han arbetade som DJ. Där blev han genom sin vän Maizie Williams presenterad för Frank Farian som sökte en manlig frontfigur till sitt projekt Boney M. Bobby Farrell blev så värvad som den manliga sångaren i kvartetten. Redan från början var det officiellt att Farian själv gjorde sånginsatserna på inspelningarna, inte Farrell. Under vissa konserter ska det dock ha varit Farrell som uppträtt med sin egen röst, medan på andra mimade han till Farians röst.

Efter den definitiva splittringen av bandet i början av 1990-talet turnerade Farrell runt med egna versioner av Boney M tillsammans med tre ofta skiftande kvinnliga sångare. Han släppte samtidigt även ett soloalbum, som dock fick ett ljummet mottagande.

Bobby Farrell har medverkat i videon till Roger Sanchezs houselåt Turn On the Music.

Farrell bodde de sista åren av sitt liv i närheten av Amsterdam, och hittades död på hotellrummet efter en spelning i Sankt Petersburg.[1]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Boney M singer Bobby Farrell dies at 61. The Guardian 30 december 2010.