Bobby Farrell

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Bobby Farrell
Boney M Bobby Farrell 2006.jpg
Bobby Farrell med Boney M, 2006
Födelsenamn Roberto Alfonso Farrell
Född 6 oktober 1949
Sint Nicolaas, Aruba, Västindien
Död 30 december 2010 (61 år)
Dödsort Sankt Petersburg, Ryssland
Genrer Pop, disco
År som aktiv 19752010
Skivbolag Hansa Records, Sony-BMG
Artistsamarbeten Boney M.

Roberto "Bobby" Alfonso Farrell, född 6 oktober 1949 i Aruba, död 30 december 2010 i Sankt Petersburg, Ryssland, var en arubansk-nederländsk sångare och dansare, mest känd som en av originalmedlemmarna i den framgångsrika popgruppen Boney M.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Farrell flyttade från Aruba vid 15 års ålder och bodde sedan i Nederländerna och Norge innan han hamnade i Tyskland, där han arbetade som DJ. Där blev han genom sin vän Maizie Williams presenterad för Frank Farian som sökte en manlig frontfigur till sitt projekt Boney M. Bobby Farrell blev så värvad som den manliga sångaren i kvartetten. Redan från början var det officiellt att Farian själv gjorde sånginsatserna på inspelningarna, inte Farrell. Under vissa konserter ska det dock ha varit Farrell som uppträtt med sin egen röst, medan på andra mimade han till Farians röst.

Efter den definitiva splittringen av bandet i början av 1990-talet turnerade Farrell runt med egna versioner av Boney M tillsammans med tre ofta skiftande kvinnliga sångare. Han släppte samtidigt även ett soloalbum, som dock fick ett ljummet mottagande.

Bobby Farrell har medverkat i videon till Roger Sanchezs houselåt Turn On the Music.

Farrell bodde de sista åren av sitt liv i närheten av Amsterdam.[1]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Boney M singer Bobby Farrell dies at 61. The Guardian 30 december 2010.