Calle Hård

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
För arkitekten, se Karl Hård af Segerstad.
Calle Hård
Född12 april 1946 (73 år)
NationalitetSvensk
SysselsättningSkribent, journalist
Redigera Wikidata

Calle Hård, egentligen Anders Carl Magnus Hård af Segerstad, född 12 april 1946 i Vasa, Finland, är en svensk journalist och författare.

Hård utbildade sig till journalist på Helsingfors universitet och arbetade i många år som reporter, bland annat på Expressen och Västerbottens-Kuriren, varav flera år som lokalreporter i Lycksele. 2006 debuterade han som författare med Numret till Calicut – den första av hittills tre romaner (de senare är Den anständige massmördaren och De döda hundarna på Kovalam Beach) som har journalisten Marit Sköld från Lycksele som huvudperson.[1].

Hård, som är växelvis bosatt på Holmön utanför Umeå, och i Kerala i södra Indien, lät i sina första spänningsromaner handlingen omväxlande utspelas i Indien och i norra Norrland [2]. I 2018 års roman En kort promenad på vatten utspelas dock handlingen växelvis i Indien och Palestina.

Han är sedan 2002 gift med Marianne Hård af Segerstad (tidigare Svennerstam) född 12 mars 1946 i Karlskrona. Hon är delägare i reseföretaget Ganesha Travel och författare till två resehandböcker om den indiska delstaten Kerala [3].

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ DAST Magazine, 2010-11-05: "De döda hundarna på Kovalam Beach" Läst 19 maj 2014
  2. ^ Vulkan: Författarintervju med Calle Hård Läst 19 maj 2014
  3. ^ Marianne Hård af Segerstads böcker i Libris Hämtad 2014-03-20

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]