Canardvinge

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Canardvinge, nosvinge, eller ankvinge är namnet på en typ av vinge som bland annat återfinns på Beechcraft Starship, Saab 37 Viggen, Saab 39 Gripen och Tupolev Tu-144.

Denna typ av vingar är en typ av stabilisator placerade på flygplanskroppens främre del. Skillnader i funktion förekommer dock. Till exempel är hela canardvingen på Saab 39 Gripen rörlig, medan Saab 37 Viggen har vingklaffar även på canardvingarna.

Praktiskt experiment[redigera | redigera wikitext]

För att förstå hur en canardvinge fungerar så gör man lättast på följande vis rent praktiskt:

  1. Åk med ett fordon i cirka 100 km/tim och sträck armen bakåt och böj handleden upp och ner. Nu har du provat en normal styrvinges funktion.
  1. Åk med ett fordon i cirka 100 km/tim och sträck armen framåt och böj handleden upp och ner. Nu har du provat en canardvinges funktion.

Om du inte vill testa själv så är handens vickande i första fallet knappt märkbart medan det å andra sidan är mycket märkbart i det andra fallet. Till och med mycket små vickningar med handen ger stor påverkan (rörelser) på armen.

Viggen hade från början påverkbarhet även vid landning vilket resulterade i landningsolyckan i Linköping. Numera är vingen passiv, ur pilotens perspektiv, vid landning.

Canardvingarna visade i blått på Saab 37 Viggen