Cicero Moraes

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Cicero Moraes
Cicero Moraes CC.JPG
Född13 november 1982 (38 år)
ChapecóBrasilien
MedborgarskapBrasilien
SysselsättningGrafisk formgivare, skulptör
Webbplatsciceromoraes.com.br
Redigera Wikidata
Rekonstruktion av Rosa av Limas ansikte

Cicero Moraes, född 13 november 1982, är en brasiliansk 3D-designer som är specialiserad i rättsmedicinsk ansiktsrekonstruktion och design samt modellering av proteser till människor och djur.

Han var ansvarig för rekonstruering av ansikten av oräkneliga religiösa och historiska figurer så som Antonius av Padua[1], Sankt Valentin och Sipáns herre.[2]

På veterinärområdet har han digitalt utformat och modellerat protetik för olika djur, inklusive en hund, en gås, en tukan, en ara och en sköldpadda[3].

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”KATOLSK OBSERVATÖR”. www.katobs.se. http://www.katobs.se/art_antonio_padua.html. Läst 12 april 2019. 
  2. ^ ”Face of Lord of Sipán, the Moche warrior-priest, is brought back to life with a 3D reconstruction” (på amerikansk engelska). BlenderNation. 3 oktober 2016. https://www.blendernation.com/2016/10/03/face-lord-sipan-moche-warrior-priest-brought-back-life-3d-reconstruction/. Läst 12 april 2019. 
  3. ^ Newsner (31 maj 2016). ”Sköldpaddan Freddy förlorade skalet i en brand. Då kom veterinärerna på en genial lösning.”. Newsner Svenska. http://www.newsner.com/skoeldpaddan-freddy-foerlorade-skalet-i-en-brand-daa-kom-veterinaererna-paa-en-genial-loesning/om/djur-2. Läst 12 april 2019.