Clifford Gaddy

Från Wikipedia

Clifford Gaddy, född 1946, är en amerikan som var ledande inom den svenska delen av American Deserters Committee (ADC) mellan 1970 och 1988.

Gaddy tog sin kandidatexamen i USA 1968. År 1970 dök han upp i Sverige som amerikansk krigsvägrare från Vietnamkriget och blev nästan omgående en ledande figur i American Deserters Committee (ADC). Detta skedde i samband med att Michael Vale, som tidigare ledde gruppen, lämnade Sverige. ADC ansåg sig representera de amerikanska desertörer som var i Sverige men av desertörerna själva ansågs ADC inte vara representativ för dem.[källa behövs] Varken Gaddy, Vale eller ADC:s ordförande, Bill Jones, hade någonsin tjänstgjort i militären.

Med tiden blev Gaddy, och ADC, kärnan i Europeiska arbetarpartiet (EAP), den svenska grenen av Lyndon LaRouches internationella rörelse. I rörelsen var den tidigare ADC-ordföranden Bill Jones tillsammans med Clifford Gaddy och hans fru Kerstin Tegin-Gaddy nyckelpersoner. Gaddy var fortfarande en aktiv LaRouche-anhängare så sent som 1986.

Gaddy förvärvade en filosofie doktorstitel från Duke University 1991, efter ha lämnat Sverige 1986–1987. Hans kandidatexamen togs på Wake Forest University i Winston-Salem i North Carolina, där han förmodligen kom i kontakt med LaRouche för första gången.[källa behövs]

Gaddy arbertar som "Senior Fellow" vid Brookings Institution, en inflytelserik tankesmedja i Washington DC.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Clifford G. Gaddy Brookings Institution