Coco - livet före Chanel

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Coco - livet före Chanel
(Coco Before Chanel)
GenreDrama
RegissörAnne Fontaine
ManusAnne Fontaine
Camille Fontaine
Baserad påChanel and Her World av Edmonde Charles-Roux
SkådespelareAudrey Tautou
Benoît Poelvoorde
Alessandro Nivola
Marie Gillain
Emmanuelle Devos
Premiär2009
Speltid105 minuter
LandFrankrike
SpråkFranska
IMDb SFDb

Coco – livet före Chanel (franska: Coco avant Chanel) är en fransk film från 2009 i regi av Anne Fontaine. Audrey Tautou spelar huvudrollen som Gabrielle ("Coco") Chanel. Filmen handlar om designerns liv innan hon blev en berömd designer. Den är baserad på Edmonde Charles-Rouxs roman Chanel and Her World.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Efter flera år på barnhem tillsammans med sin yngre syster, väntandes på sin far, börjar Gabrielle och Adirenne arbeta på en bar. Varje natt sjunger de en låt som Coco senare får sitt smeknamn från. En natt träffar hon på Baron Balsan och med hjälp av honom försöker hon söka anställning på ett bättre ställe. Hon flyttar så småningom in hos baronen, temporärt.

En dag träffar hon Boy och hon blir kär i honom. Boy Chapel är en engelsman och han är den som tror på Cocos hattar. Vid den här tiden var det vanligt med korsetter och enorma hattar, Coco bar själv inte frivilligt korsett och hon syr egna hattar som är små och enkla. En dag när Boy åker bil far han av vägen och dör. Men Coco har affären som Boy hjälpte henne att starta, som påminnelse om hennes kärlek.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]