Rotten Tomatoes

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Rotten Tomatoes
Webbplats
Typ av webbplats Filmrecension och community
Språk Engelska
Ägare Warner Bros.
Historik
Startad 12 augusti 1998
Statistik
Alexa-ranking #456 (2015-01)
Kommersiell Ja
Övrigt
Registrering Valfritt
Länk
URL http://www.rottentomatoes.com

Rotten Tomatoes är en webbplats som ägnar sig åt recensioner, information och nyheter om filmer och tv-spel. De som arbetar med sidan söker igenom Internet efter film- och spelrecensioner, som de sedan samlar in och publicerar på webbplatsen. Recensionerna hämtas från såväl stora som små amerikanska tidningar och både från dem med enbart nätupplaga och dem som har tryckt upplaga och nätupplaga.

Syftet med detta är att ge en nyanserad och allmän bild av vad de amerikanska kritikerna tycker. Har en recensent givit betyget under 3/5, blir det en negativ recension. Har den över 3/5 räknas det som en positiv recension. Därefter räknas kvoten mellan negativa och positiva recensioner ut. Förespråkarna hävdar att detta system ska vara ett snabbt och enkelt sätt att se vilket betyg filmen fått generellt medan andra hävdar att detta bara gör det krångligare att se vilket betyg filmen fått i genomsnitt.

Namnet på webbplatsen härstammar från den gamla företeelsen att kasta tomater eller andra saker på dem som gör ett riktigt dåligt scenframträdande.

Rotten Tomatoes ägs av Flixster som köptes upp av Warner Bros. i maj 2011.[1]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Warner bros. - pressmeddelande”. Cision Wire. Arkiverad från originalet den 25 maj 2012. https://archive.is/20120525190615/http://www.cisionwire.com/warner-bros--home-entertainment-group/warner-bros--press-release---warner-bros--home-entertainment-group-to-acquire-flixster116411. Läst 4 maj 2011. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]