Colm Feore

Från Wikipedia
Colm Feore
Colm Feore februari 2013.
Colm Feore februari 2013.
Född22 augusti 1958 (65 år)
USA Boston, Massachusetts, USA
Utbildad vidNational Theatre School of Canada och Ridley College
Aktiva år1981 -
MakaDonna Feore (1994-)
Sidonie Boll (skild)
Barn3
Betydande roller
Ron Simpson i Airborne
Richard Scruggs i The Insider
John Wolfe i Paycheck
Frank McDuff i National Security
IMDb SFDb

Colm Feore, född 22 augusti 1958 i Boston, är en amerikansk-kanadensisk skådespelare. Han är mest känd för sin framställning som premiärministern Pierre Trudeau i TV-miniserien Trudeau, samt roller som General Ted Brockhart på House of Cards och Sir Reginald Hargreeves i The Umbrella Academy.

Feores föräldrar var irländare. Han föddes i Boston men växte upp i Windsor, Ontario. Han har studerat vid National Theatre School of Canada och University of Windsor. Han har varit medlem i teatersällskapet Stratford Festival of Canada där han under lång tid spelat småroller i uppsättningar innan han även fått huvudroller.

I hemlandet är han känd för sin roll som premiärminister Pierre Trudeau i TV-serien Trudeau. För den roller han belönats med ett Gemini Award. Han har också medverkat i Hollywoodfilmer som Paycheck, National Security och The Chronicles of Riddick. Han har också fortsatt arbeta på scenen och bland annat spelat Cassius i en Broadwayuppsättning av Julius Caesar.

Feore talar flytande franska. År 1994 gifte sig han med Donna Feore.[1] Han var tidigare gift med skådespelerskan Sidonie Boll, från 1983 till 1994. Feore har tre barn: en son med Boll, och en son och dotter med Donna Feore.[1]

Filmografi (urval)[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, tidigare version.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]