Hoppa till innehållet

Connie Fogal

Från Wikipedia

Constance (Connie) Fogal, född 1940, är en före detta ledare för det kanadensiska partiet Canadian Action Party. Hon har tidigare arbetat som jurist och lärare, och är bosatt i Vancouver i British Columbia, där hennes framlidne make Harry Rankin länge verkade som progressiv i kommunfullmäktige. Fogal är antiglobaliseringsaktivist och var motståndare till OECD:s Multilateral Agreement on Investment och North American Free Trade Agreement. Hon har också varit aktiv inom "Canadian Liberty Committee".

I valet 1997, där hon ställde upp i valdistriktet Vancouver Centre, fick hon 528 röster, och kom därmed sjua efter liberalernas Hedy Fry. I valet 2000 ställde hon upp i distriktet Vancouver Kingsway och fick 1 200 röster, vilket gav henne en femteplats, efter liberalernas Sophia Leung. I valet 2004 var hon slutligen kandidat för partiet i Vancouver Quadra, och fick då 165 röster. Den 6 maj 2008 kungjorde Fogal sin avsikt att avgå som partiledare. Hennes ersättare var tänkt att väljas på ett partikonvent i Ottawa i augusti 2008[1], men frågan bordlades och Fogal gick med på att agera som tillförordnad partiledare till dess att en ersättare utsetts. I november utsågs Andrew J. Moulden till ny partiledare.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Connie Fogal, 11 september 2008.