Couchsurfing

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Couchsurfing är det största gästfrihetsutbytesnätverket[förtydliga] med cirka 4,8 miljoner medlemmar i 246 länder och territorier.[när?] Couchsurfing är internetbaserat och har en Alexa Traffic Rank på cirka 2500.[källa behövs][när?] Detta nätverk grundades 2004 av amerikanen Casey Fenton.

Filosofin inom CouchSurfing är att bygga en bättre värld - "en soffa i taget" ("one couch at the time"). Hemsidan erbjuder resande medlemmar en möjlighet att besöka och dela livet med andra medlemmar. Via profiler och ett verifierings-system kan man få överblick över vem som finns var och vad andra lämnat för synpunkter på sitt besök där. Med draghjälp av billiga flygresor växer sajten oavbrutet med cirka 5000 nya medlemmar per vecka, främst från USA och Europa.[källa behövs] Medlemmarna är i huvudsak unga; ca 45% är i åldern 18–24 år.[när?]

Som medlem hos CouchSurfing förväntas man både ställa upp som värd för andra, och att kunna resa på ett annorlunda sätt, även om man kan fylla i att man är mer intresserad av att antingen vara värd eller gäst.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]