Dagens Samhälle

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Dagens Samhälle
Grundad2004
LandSverige Arbcom ru editing.svg
HuvudkontorGjörwellsgatan 30, Stockholm
ChefredaktörChristina Kennedy
SpråkSvenska
FrekvensDaglig nyhetssajt, veckovis printedition
HuvudägareDi-gruppen, Bonnier News
ISSNISSN 1652-6511
Webbplatswww.dagenssamhalle.se

Dagens Samhälle är en svensk nyhetstidning som utkommer veckovis och publicerar en nyhetssajt varje vardag. Dagens Samhälle bevakar offentlig ekonomi, styrning och beslut, samhällsbygge och välfärd liksom chef- och arbetsgivarfrågor. Målgruppen är beslutsfattare på hög nivå i regioner och kommuner, både politiker och tjänstemän.

Den startades 2004[1], och ersatte då tidningarna KommunAktuellt och Landstingsvärlden. Tidningens första chefredaktör var Lena Hörngren. Även Mats Edman och Olov Carlsson har varit chefredaktörer för titeln.

Dagens Samhälle kartlägger, granskar och fördjupar frågor om styrning, arbetsgivaransvar, politik och ekonomi särskilt för chefer och förtroendevalda i region och kommun. DS är också en debattplattform för de mest brännande frågorna i offentlig sektor i Sverige.[2]

Dagens Samhälle ägdes av arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), men med en redaktionellt oberoende ställning. I november 2019 köptes tidningen av Di-gruppen, Bonnier News.[3] I september 2020 tillträdde Christina Kennedy som ny chefredaktör.[4]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”DS fyller moppe och siktar framåt”. www.dagenssamhalle.se. https://www.dagenssamhalle.se/styrning-och-beslut/kommunpolitik/ds-fyller-moppe-och-siktar-framat/. Läst 20 april 2021. 
  2. ^ "Om Dagens Samhälle" på dagenssamhalle.se Läst 10 mars 2019
  3. ^ "Di-gruppen köper tidningen Dagens Samhälle" Expressen 7 november 2019
  4. ^ ”UPPDATERAD: Hon blir ny chefredaktör för Dagens Samhälle”. www.dagensmedia.se. https://www.dagensmedia.se/medier/tidskrifter/uppdaterad-hon-blir-ny-chefredaktor-for-dagens-samhalle/. Läst 20 april 2021. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]