Dan Ownby

Från Wikipedia
Dan Ownby
Född2 december 1968 (55 år)
Houston, USA
Utbildad vidOklahoma State University–Stillwater
Utmärkelser
Gustaf Adolfs-märket (2019)
Bronsvargen (2019)[1]
Outstanding Eagle Scout Award
Redigera Wikidata

Daniel Gil "Dan" Ownby, född 2 december 1968, är sedan våren 2020 ordförande för Boy Scouts of America.

Ownby, tog examen från Oklahoma State University med en examen i marknadsföring 1991. Hans yrkeskarriär inkluderar flera roller i energibranschen och han är för närvarande ordförande och CEO för West Shore Pipe Line Company.

Ownby, har varit scout sedan han var barn, han är Eagle Scout, en Vigil Honor-medlem i Order of the Arrow, och är mottagaren av Silver Buffalo Award.[2] han tilldelades 2019 Gustaf Adolfs-märket, en utmärkelsen som ges av Scouterna (Sverige).

Dan tjänstgjorde två mandatperioder (2011-2017) som en av de tolv valda medlemmarna av Världsscoutkommittén. Huvudsakliga verkställande organ för World Scout Movement (först som ordförande för finnanskommittén och de sista trå åren som vice ordförande). Han har också varit kommittémedlem i Kandersteg International Scout Center, beläget i Kandersteg, Schweiz.

Dan har varit med i organiserings- eller planeringsteamet under de senaste fyra World Scout Jamborees och tjänat som vice lägerchef på 23:e World Scout Jamboree 2015 i Yamaguchi, Japan.

Dan tilldelades 2019 en Bronsvarg den enda utmärkelse som delas ut av Världsscoutrörelsen.[3]

Referenser[redigera | redigera wikitext]