Dark Sector

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Dark Sector
OriginaltitelDark Sector
År2008
UtvecklareDigital Extremes
UtgivareD3 Publisher
GenreTredjepersonsskjutare
Antal spelare1-8
FormatPlaystation 3, Xbox 360, PC
Arbetslag
ProducentSheldon Carter
SpeldesignScott McGregor
MusikKeith Power
Distribution
Europa4 april 2008 (K.E. Media)
USA25 mars 2008 (K.E. Media)
Datorspelsportalen

Dark Sector är ett spel i tredjepersonsskjutar-genren utvecklat av Digital Extremes och publicerades av D3 Publisher.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Spelaren tar rollen som Hayden Tenno, en hemlig agent som skickas på ett farligt uppdrag i Lasria, en östeuropeisk stad med anor från det Kalla kriget. Mitt i uppdraget blir han attackerad av en okänd fiende och blir infekterad av ett virus kallat Technocyte Virus, vilket är ett brutalt biologiskt vapen som förvandlar sina offer till själlösa mördare. Efter att ha överlevt den våldsamma attacken får Hayden reda på att viruset har gett honom styrka och övermänskliga begåvningar. Nu måste han utvecklas med sina krafter, överleva och bli en hjälte.

Vapen[redigera | redigera wikitext]

I spelet kan man använda ett vapen, en så kallad glavie. Glavien är ett trekantigt bumerangliknande vapen, som flyger tillbaka till Hayden efter varje kast. Glavien kan användas för att kasta i långdistans, lösa olika pussel och plocka upp olika saker. När man är nära en fiende visas miljökänsliga funktioner. Pusslen i spelen fokuserar ofta på att fånga olika element till exempel eld, elektricitet, is med glavien. Till exempel ett nät som blockerar spelarens väg kan man passera genom att fånga eld med glavien och sen använda den mot nätet för att bränna ner den. Glavien är dubbel-hanterat med en pistol i Haydens vänstra hand. Då kan man utföra combo-attacker som att chockera en fiende på långdistans med glavien eller springa nära och sen skjuta på dem. Glavien kan också användas för att fjärrstyras genom luften och döda många fiender samtidigt. Den här demonstrationen kontrolleras med SixaxisPlaystation 3 och spaken på Xbox 360.

Spel med samma namn[redigera | redigera wikitext]

Digital Extremes utannonserade ett spel år 2000 med samma namn.[källa behövs] Spelet var planerat som en tribut och efterträdare till Unreal Tournament och "det nästa steget i First-person actionspelsupplevelse genom att blanda actionmomenten från Unreal Tournament med mikroskop och karaktärsevolution av ett ihärdig onlineuniversum". Den skulle ha en tidig klan/syndikat support, lagstrider, laddermatcher och rymdflygsgameplay. När och varför spelet blev inställd är okänt.

Censur[redigera | redigera wikitext]

Nya Zeeland[redigera | redigera wikitext]

Till skillnad från Australien ska Nya Zeeland få den oklippta version av spelet, på grund av det nya censureringssystemet i landet. Spel som är släppta i Australien och Nya Zeeland och har den australiensiska klassificeringen var det är tillämplig, med några titlar som använder det nyzeeländska klassificeringsmärket i fall om klassificeringsmärkena är något annorlunda. Det är inte känt om varifrån den oklippta versionen kommer.

Tyskland[redigera | redigera wikitext]

Tysklands Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle har vägrat att ge spelet en klassificering. På grund av det har distributören Koch Media rapporterat att spelet inte ska släppas i Tyskland.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]