Day & Night

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Day & Night
GenreAnimerad
RegissörTeddy Newton
ProducentKevin Reher
ManusTeddy Newton
OriginalmusikMichael Giacchino
DistributionWalt Disney Pictures
Premiär18 juni 2010, tillsammans med Toy Story 3
Speltid5:57
LandUSA
SpråkEngelska
IMDb

Day & Night (Dag & Natt) är en oscarsnominerad animerad kortfilm regisserad av Teddy Newton för Pixar Animation Studios. Filmen ska visas innan varje visning av filmen Toy Story 3. Filmen finns att köpa på iTunes i USA. Till skillnad från de flesta andra av Pixars kortfilmer, kombinerar animation i både 2D-och 3D-element, scenografen Don Shank säger att det är olikt allt Pixar har producerat innan.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen följer två karaktärer, Dag och Natt. Inuti Dag är det dag med en sol i mitten, och inuti Natt är en natt med en måne i mitten. Filmen uttrycker normala händelser som normalt sker inom en dag eller natt och dessa händelser ofta motsvarar med åtgärder eller känslor som karaktärerna Dag eller Natt känner. Till exempel, när Dag är glad kommer han att ha en regnbåge inne i honom, och när Natt är glad att han kommer att ha fyrverkerier inne i honom.

När Dag och natt möts första gången är de skeptiska mot varandra. De blir avundsjuka på varandra på grund av händelserna i deras insidor, och börjar till slut att slåss. Men så småningom se det positiva i varandra och lära sig att tycka om varandra. I slutet av filmen byts rollerna så att Dag blir Natt och tvärtom.

Produktion[redigera | redigera wikitext]

Filmen använder en ny effekt av att kombinera 2D- och 3D-animation, den är Pixars andra kortfilm som delvis är animerad i 2D (din vän Råttan var den första). Konturerna av båda karaktärerna är handritade och animerade i 2D, medan de scener inuti deras siluetter utförs i 3D.

Insidan av karaktärerna är datoranimerade av en maskeringsmetod som kan teckna 2D-fönster som ska ha en 3D-värld inuti.

Utmärkelser[redigera | redigera wikitext]

Vinster[redigera | redigera wikitext]

Nomineringar[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är, helt eller delvis, översatt från engelskspråkiga Wikipedia