Det: Kapitel 2

Från Wikipedia
Det: Kapitel 2
(It Chapter Two)
Det: Kapitel 2
Det: Kapitel 2
GenreDrama
Skräck
RegissörAndy Muschietti
ProducentBarbara Muschietti
Dan Lin
Roy Lee
ManusGary Dauberman
Baserad påDet av Stephen King
SkådespelareJessica Chastain
James McAvoy
Bill Hader
Isaiah Mustafa
Jay Ryan
James Ransone
Andy Bean
Bill Skarsgård
OriginalmusikBenjamin Wallfisch
FotografChecco Varese
KlippningJason Ballantine
ProduktionsbolagWarner Bros. Pictures
Premiär
Speltid169 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
Budget$60–79 miljoner
Intäkter$215.8 miljoner
FöregångareDet (2017)
IMDb SFDb Elonet

Det: Kapitel 2 (originaltitel: It: Chapter Two) är en amerikansk skräck-dramafilm från 2019 och är uppföljaren till filmen Det (2017). Filmerna är baserade på Stephen Kings roman från 1986 och är båda regisserade av Andy Muschietti. Filmen utspelar sig 2016, 27 år efter den första filmen och har med stjärnor så som Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransone, Andy Bean, och Bill Skarsgård, som återvänder som den dansande clownen Pennywise.

Det började pratas om en Det-uppföljare redan 2016. I september 2017 tillkännagav New Line Cinema att den skulle släppas i september 2019, med Dauberman som skulle skriva manuset och Muschietti skulle regissera. Filmen började spelas in den 19 juni 2018 i Pine Wood Toronto Studios, på platser i och runt om Port Hope, Oshawa och Toronto, Ontario. Filmen produceras av New Line Cinema, Double Dream, Vertigo Entertainment och Rideback, och den distribueras av Warner Bros. Pictures.

Filmen hade premiär vid Regency Village Theatre i Los Angeles den 26 augusti 2019 och på bio släpptes den både i Sverige och i USA den 6 september 2019. Filmen fick beröm för sitt skådespel (särskilt Hader och Skarsgård) och temat, även om det fanns kritik på dess speltid och svagare skräck jämfört med föregångaren.[1]

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]