Det (miniserie)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Det
(It)
Genre Drama
Skräck
Thriller
Regissör Tommy Lee Wallace
Producent Mark Basino
Allen S. Epstein
Jim Green
Manus Stephen King (roman)
Lawrence Cohen
Tommy Lee Wallace
Baserad på Det av Stephen King
Skådespelare Annette O'Toole
John Ritter
Tim Curry
Originalmusik Richard Bellis
Premiär 1990
Speltid 192 min
Land USA
Kanada
Språk Engelska
Uppföljare It 2011 (Remake)
IMDb SFDb

Det, (engelska It), är en amerikansk-kanadensisk skräck-drama-thriller från 1990 i regi av Tommy Lee Wallace med bland annat Annette O'Toole, John Ritter och Tim Curry i huvudrollerna. Filmen, som är baserad på Stephen Kings roman med samma namn, hade svensk DVD-premiär den 26 mars 2003.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Under 1950-talet lamslogs den lilla staden Derry av skräck när flera av stadens barn hittades brutalt mördade och lemlästade. Sju elvaåringar (Bill Denbrough, Ben Hanscom, Richie Tozier, Stan Uris, Beverly Marsh, Eddie Kaspbrak och Michael Hanlon) som alla är lite utanför och tillsammans bildar "The losers club" går samman och trotsar faran. De börjar förstå att mördaren inte är av kött och blod utan ett monster som kan förvandla sig till det man är mest rädd för. Tillsammans lyckas de besegra mardrömmen men de ger varandra ett löfte. Om "Det" någonsin kommer tillbaka ska de alla återvända till Derry.

Många år senare har de forna kamraterna glömt varandra och bara en av dem bor kvar i Derry. Han ringer upp sina gamla vänner: Det är tillbaka.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen är inspelad i Buntzen Lake i Anmore, New Westminster (Derry i filmen), North Vancouver och Vancouver, British Columbia; Chicago, Illinois; samt i New York.

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]