Dino Crisis

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Dino Crisis(ディノクライシス, Deinokuraishisu) är ett survival horrorvideospel producerat av Capcom som ursprungligen släpptes 1999 till Sonys Playstation och senare kom det även ut till Microsoft Windows och Dreamcast under 2000. Spelet producerades och regisserades av Resident Evil-skaparen Shinji Mikami.

I spelet, måste en specialstyrka hitta ett sätt att överleva i regeringens hemliga anläggning som har varit infekterad med dinosaurier. Det utspelar sig av samma survival-horror genre som Resident Evil-serien och befordrades av Capcom som "panik horror".

Den följdes av två uppföljare, Dino Crisis 2 och Dino Crisis 3, och en ljuspistol baserade spinoff i Capcoms Gun Survivor-serie, kallad Dino Stalker. En Game Boy Color version av Dino Crisis planerades av brittiska utvecklaren M4, men porten avbröts tydligen.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Spelarens karaktär navigerar genom en serie av korridorer, varav de flesta innehåller Raptorer som kommer att göra utfall och angrepp på huvudpersonen på vissa ställen i spelet. Tecknet kan svara genom att attackera med olika vapen.

Spelarens karaktär är ensam och måste samla ammunition och säkerhetsnycklar för att få tillgång till nya områden. Spelet använder sig av ljudeffekter, som ökar spänningen när man är nära en angripare.