Dominika Peczynski

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Dominika Peczynski, 2012.

Dominika Peczynski, född 20 september 1970 i Warszawa i Polen och kom till Sverige 1977. Hon har arbetat/arbetar som sångerska, fotomodell, programledare och entreprenör.

Peczynski blev medlem i musikgruppen Army of Lovers år 1992, då hon gjorde debut med låten Hasta Mañana som är en coverABBA. Hon var sedan tidigare bekant med de övriga medlemmarna i Army of Lovers; Michaëla Dornonville de la Cour och Camilla Henemark kände hon eftersom de arbetade på samma modellagentur, hon gick i samma skola som Jean-Pierre Barda. Hon arbetade också som modell för Camilla Thulin som var bandets kostymör.

Efter, och samtidigt som, Army of Lovers har hon varit programledare i TV3 och Kanal 5 i flera olika tv-program, även i utländsk tv – till exempel "Genom Nyckehålet" Tutti frutti, Temptation Island och programmen Dominikas Planet och "The Big E", som sändes i Storbritannien. År 1998 vek Peczynski även ut sig i den kortlivade svenska upplagan av amerikanska herrtidningen Playboy. I samma nummer berättade hon att hennes familj är judisk.

2005-2007 sjöng hon i synthpopduon Nouveau Riche.

Hon grundade 1998 Sveriges första matchmakingsajt Lovesearch.com som blev den största i Norden och som senare såldes till Match.com

Utöver Match.com har hon även varit drivande för den svenska "otrohetssajten" Victoria Milan.

Numera driver Dominika Peczynski PR-byrån Mafioso PR i Stockholm, champagneimporten Fine Bubbles och har skrivit kokboken Östeuropas Kulinariska Hemligheter som fick pris för "Årets bästa etniska kokbok 2009" av Måltidsakademien.

Hon är sedan 2011 medlem i popgruppen Happy Hoes och gruppen har släppt två musiksinglar och kommer medverka på Pride 2012.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  • Playboy nr 1 1998