Dominika Peczynski

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Dominika Peczynski, 2012.

Dominika Peczynski, född 20 september 1970 i Warszawa i Polen, är en svensk PR-konsult, sångerska, programledare och entreprenör.

Peczynski, som kom till Sverige 1977, blev medlem i musikgruppen Army of Lovers 1992,[1] då hon gjorde debut med låten Hasta Mañana som är en cover på en ABBA-sång. Hon var sedan tidigare bekant med de övriga medlemmarna i Army of Lovers, Michaëla Dornonville de la Cour och Camilla Henemark, som arbetade på samma modellagentur som Peczynski. Hon gick i samma skola som Jean-Pierre Barda och arbetade som modell för Camilla Thulin som var bandets kostymör.

Hon har varit programledare i TV3 och Kanal 5 i flera olika tv-program, samt i utländsk tv, bland annat "Genom Nyckehålet" Tutti frutti, Temptation Island och programmen Dominikas Planet och "The Big E", som sändes i Storbritannien.

Åren 2005-2007 sjöng hon i synthpopduon Nouveau Riche.

Hon grundade 1998 Sveriges första matchmakingsajt, Lovesearch.com, som blev den största i Norden och som senare såldes till Match.com. Utöver Match.com har hon även varit drivande för den svenska "otrohetssajten" Victoria Milan.[1] Hon driver pr-byrån Mafioso PR i Stockholm, champagneimporten Fine Bubbles och har skrivit kokboken Östeuropas Kulinariska Hemligheter som fick pris för "Årets bästa etniska kokbok 2009" av Måltidsakademien.

Tillsammans med dramatikern Martina Montelius, som hon även tävlade med i På Spåret, har Dominika podden Radio Free Martinika.

Sedan våren 2015 är hon tillsammans med före detta finansministern Anders Borg.[1]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b c] Anders Borg skiljer sig – bekräftar för att slippa rykten”. Dagens Nyheter. 16 februari 2015. http://www.dn.se/ekonomi/anders-borg-skiljer-sig-bekraftar-for-att-slippa-rykten/. Läst 31 mars 2015.