Dominika Peczynski

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Dominika Peczynski, 2012.

Dominika Peczynski, född 20 september 1970 i Warszawa i Polen, är en svensk sångerska, fotomodell, programledare och entreprenör. Sedan våren 2015 är hon tillsammans med före detta finansminister Anders Borg.

Peczynski, som kom till Sverige 1977, blev medlem i musikgruppen Army of Lovers 1992, då hon gjorde debut med låten Hasta Mañana som är en cover på en ABBA-sång. Hon var sedan tidigare bekant med de övriga medlemmarna i Army of Lovers, Michaëla Dornonville de la Cour och Camilla Henemark, som arbetade på samma modellagentur som Peczynski. Hon gick i samma skola som Jean-Pierre Barda och arbetade som modell för Camilla Thulin som var bandets kostymör.

Hon har varit programledare i TV3 och Kanal 5 i flera olika tv-program, samt i utländsk tv, bland annat "Genom Nyckehålet" Tutti frutti, Temptation Island och programmen Dominikas Planet och "The Big E", som sändes i Storbritannien. År 1998 vek Peczynski även ut sig i den kortlivade svenska upplagan av amerikanska herrtidningen Playboy.

Åren 2005-2007 sjöng hon i synthpopduon Nouveau Riche.

Hon grundade 1998 Sveriges första matchmakingsajt, Lovesearch.com, som blev den största i Norden och som senare såldes till Match.com. Utöver Match.com har hon även varit drivande för den svenska "otrohetssajten" Victoria Milan. Hon driver pr-byrån Mafioso PR i Stockholm, champagneimporten Fine Bubbles och har skrivit kokboken Östeuropas Kulinariska Hemligheter som fick pris för "Årets bästa etniska kokbok 2009" av Måltidsakademien.

Hon är sedan 2011 medlem i popgruppen Happy Hoes och gruppen har släppt två musiksinglar och medverkade på Pride 2012.


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  • Playboy nr 1 1998