Dragonfable

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

DragonFable (även känt som DF) är ett enpersons online-baserat datorrollspel utvecklat av Artix Entertainment. Spelet är gratis att spela och spelas direkt i en webbläsare. Spelet släpptes den 10 juni 2006. Maxleveln i skrivande ögonblick är level 70.(08/05-11). Vid start får man välja class: mage (magiker) använder i första hand stavar för att slåss, warrior (krigare) som i första hand har svärd eller rogue (tjuv) som i första hand har två dolkar.

Varje användarkonto tillåter dig att ha 1 karaktär om du inte verifierar din e-postadress, 3 karaktärer om du verifierar din e-postadress, och 6 karaktärer om du uppgraderar genom att köpa en "Dragon Amulet".

Spelet utspelar sig 5 år innan AdventureQuest.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Spelet ses i 2D från sidan. Striderna är turordningsbaserade. Det finns två typer av strider, markstrider och titanstrider. I markstrider slåss din karaktär och eventuella medhjälpare mot fiender till fots. I titanstrider sitter man på sin drake och strider mot "titaner". (namnen på striderna ej officiella)

Handling[redigera | redigera wikitext]

Du spelar som en hjälte som försöker rädda världen från alla möjliga former av ondska. Din största fiende är en Doom Knight (DomedagsRiddare) vid namn Sepulchure och hans lärjunge Drakath. Spelet börjar med att en drake dyker upp med en prästinna och en moglin vid namn Twilly som bär på "the white dragon box". De attackeras av en Gorillaphant som du får rädda dem från, men sedan försvinner de in i skogen och du förlorar dem ur sikte. Istället hamnar du i Oaklore, sedan några år tillbaka den första staden.

  Spelet är i skrivande stund (jan 2017) uppdelat i tre böcker. Den första boken handlar om att få tag i ett drakägg och få draken att födas. Runtom finns massvis med sidohistorier om städer attackerade av olika monster och nya tillkommer ständigt. Många av dem slutar i att bindas ihop i bok två genom att en orb tillhörande något element dyker upp. Lyckas du samla dem så kan du få lite extraegenskaper till draken, men Sepulchre och Drakath försöker ständigt att ta dem före dig. Ofta måste man dessutom utkämpa en titan battle (på drakens rygg) för att få en orb, vilket kan vara totalt omöjligt.
  Tredje boken handlar om varelser från en annan dimension som jagats hit av väsen som nu förföljer dem. Historien utspelar sig vid en spricka i rymdtidväven där något otroligt ont försöker att ta sig igenom...
  Sidohistorier inkluderar att slåss mot Xan, en galen trollkarl som en "god" trollkarl vid namn Warlic lyckats täcka i eld när de slogs om en tjej. Det enda Warlic kunde göra för att rädda Xan var att omvandla elden till helande eld så att den inte dödar honom, men smärtan drev honom till vansinne och nu är han en ond eldmagiker. Tjejen blir inlåst i en magisk iskristall.
  Ofta händer småsaker i spelet baserat på vad som händer skaparna, t.ex. gifte sig plötsligt Rolith när människan karaktären hör till gifte sig.

Dragon Amulet[redigera | redigera wikitext]

En Dragon Amulet är ett kraftigt föremål i spelet som kan köpas åt en karaktär åt gången eller åt alla på en gång. Det är en engångskostnad och att köpa en "DA" åt en karaktär ger karaktären tillgång till många nya platser och många nya vapen och tillbehör. Mycket av spelet går inte att spela utan en DA eftersom du då inte kan få din drake att växa. Utöver DA finns det även Dragon Coins att köpa, vilka är en valuta för vilken man kan köpa extremt kraftfulla eller bara väldigt roliga vapen och djur, men i övrigt ger de dig ingen fördel i spelet. Vid köp kan man få en bit av en Doom Knight-dräkt, vilken används av din ärkefiende.

Flash[redigera | redigera wikitext]

Man måste ha Flash för att kunna spela DragonFable.