Dragonfable

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

DragonFable (även känt som bara DF) är ett enpersons online-baserat datorrollspel utvecklat av Artix Entertainment. Spelet är gratis att spela och spelas direkt i en webbläsare. Spelet släpptes den 10 juni 2006. Max leveln just i skrivande ögonblick (03/11-08) är 50 (numera,08/05-11, så är det level 70). Man startar i level 1 och får välja mage (magiker), warrior (krigare) eller rogue (tjuv). Level förkortas lvl.

Varje användarkonto tillåter dig att ha 1 karaktär om du inte verifierar din e-postadress, 3 karaktärer om du verifierar din e-postadress, och 6 karaktärer om du uppgraderar genom att köpa en "Dragon Amulet".

Spelet utspelar sig 5 år innan AdventureQuest.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Spelet ses i 2D från sidan. Striderna är turordningsbaserade. Det finns två typer av strider, markstrider och titanstrider. I markstrider slåss din karaktär och eventuella medhjälpare mot fiender till fots. I titanstrider sitter man på sin drake och strider mot "titaner". (namnen på striderna ej officiella)

Handling[redigera | redigera wikitext]

Du spelar som en hjälte som försöker rädda världen från alla möjliga former av ondska. Din största fiende är en Doom Knight (DomedagsRiddare) vid namn Sepulchure. Större delen av den tidiga handlingen kretsar kring ett drakägg som sedan kläcks till en drake som hjälper spelaren.

Dragon Amulet[redigera | redigera wikitext]

En Dragon Amulet är ett kraftigt föremål i spelet som kan köpas åt en karaktär åt gången för $19.95 var. Det finns även ett specialerbjudande som låter dig uppgradera all dina 6 karaktärer samtidigt, vilket kostar $10 mer, alltså totalt $29.95. Att köpa en "DA" åt en karaktär ger den karaktären tillgång till många nya platser och många nya vapen och tillbehör plus tillgång att bjuda in kraftfulla spelare att hjälpa en att besegra kraftfulla fiender.

Flash[redigera | redigera wikitext]

Man måste ha Flash för att kunna spela DragonFable.