Drake (zodiak)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Draken är det femte djuret av de tolv zodiakdjuren inom kinesisk astrologi. [1] Draken är det enda mytologiska djuret i den kinesiska zodiaken. I Kina förknippas drakar med styrka, hälsa, harmoni och tur; de placeras ovanför dörrar och uppepå tak för att skrämma bort demoner och onda andar. I kinesiska kulturer föds det fler barn under drakens år än under några andra år.

År och de fem elementen[redigera | redigera wikitext]

Personer som är födda inom dessa datum är födda "i drakensår", men de har även följande elementtecken: Personer födda inom dess datum sägs vara födda i "Drakens år"

Egenskaper[redigera | redigera wikitext]

Dragon.svg

Draken är omnipotent. Hon/Han anses vara flamboyant, attraktiv, full av vitalitet och styrka. I Kina, är draken en symbol för Kejsaren av Kina eller det manliga elementet Yang. Draken är en symbol för makt och rikedom.

Folk födda i drakens år anses ha en naturlig karisma och begåvade med makt och tur. De står i centrum och kommer inte gärna på andra plats i tävlingar. Draken har ett aktivt sinne och ett intresse för sin omvärld. Personen anses även ha ett gott självförtroende och vet hur man gör intryck. De gör allt i stor skala, de är ambitiösa, egocentriska och kan vara drabbade av storhetsvansinne. De låter inget híndra dem från vad de vill ha. Personer födda under dessa år anses bära en ödeskrona och är kapabla att uträtta storverk om de klarar att tygla sin energi, intelligens och talang.

De älskar att stå i centrum, men har även en modig och generös sida. Om en av drakens vänner står inför ett problem eller ett dilemma, kommer han eller hon finnas där och erbjuda vännen sin hjälp. Då andra flyr slagfältet stiger draken fram för att lösa problemet med auktoritet och dignitet. Drakar sätter upp höga krav på sig själva såväl för andra, och blir överraskade när andra inte klarar av uppgifterna; de är så upptagna av processen att de inte ser andras svagheter.

Lämpliga arbeten för drakar är kung, militärofficer, politiker, musiker, poet, artist, aktiemäklare, friidrottare, upptäckare, åklagare eller IT tekniker. Draken passar bäst ihop med råttan, apan och ormen.

Traditionella drakegenskaper[redigera | redigera wikitext]

Attribut
Zodiacläge 5:e
Tid 7.00 - 8.59
Riktning Öst-sydöst
Årstid och månad Vår, april
Ädelsten Ametist
Färger Svart, guld
Ungefärligt tecken i väst Väduren
Polaritet Yang
Mat Vete, höns
Positiva egenskaper Nobel, värdig, ärlig, karismatisk, livfull, storsint, öppen, krävande
Negativa egenskaper Hänsynslös, diktatorisk, arrogant, dogmatisk, pompös, despotisk, intolerant, krävande
Länder Kina Kina, Storbritannien Storbritannien, Iran Iran, Danmark Danmark, Japan Japan, Italien Italien

Azerbajdzjan Azerbajdzjan

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia


Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Mittens Rike - Kinesisk astrologi