Ekerö IK

Från Wikipedia
Version från den 9 juli 2017 kl. 20.29 av 213.64.116.102 (Diskussion) (Rättade lite innehåll så att det blev mer aktuellt. /Rickard Markusson)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ekerö IK "EIK" är en flersektionsförening i Ekerö som ligger drygt 2 mil utanför Stockholm. Klubben erbjuder innebandy, fotboll, ishockey, badminton, bordtennis bågskytte och armbrytning. Den grundades 1921. Centrum för Ekerö IK är Träkvistavallen där det finns två fotbollsplaner, en ishockeyrink, löparbana, kansli och klubblokal.

Ekerö IK:s största sport är fotboll där de spelade i division 2 år 2014. År 2015 tog de sig an AIK i svenska cupen på hemmaplan vilket resulterade i ett publikrekord, närmare bestämt 4308 åskådare[1]. Klubben har fostrat Pascal Simpson som spelat elitfotboll i bl.a. AIK. Ekerös största profil genom tiderna Krister Nordin i fotboll, Anders Svensson i armbytrytning och Mattias Hjelm i ishockey. 2017 har föreningen ca 1800 aktiva medlemar och är den största organisationen verksam på Mälaröarna. EIK driver Träkvistavallen och har ett kansli med 10 anställda samt ca 10 på arvodeskontrakt. Sportchef för Ekerö IK:s fotbollsektion är Thomas Hjelte, sportchef för innebandyn är Kalle Johansson, sportchef för ishockeyn är Patrik Jonsson, Kanslichef är Rickard Markusson och ordförande för hela föreningen är Nicklas Lindersson.

Referenser

Noter