Ekerö IK

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ekerö IK "EIK" är en flersektionsförening i Ekerö som ligger drygt 2 mil utanför Stockholm. Klubben erbjuder innebandy, fotboll, ishockey, badminton, bordtennis bågskytte och armbrytning. Den grundades 1921. Centrum för Ekerö IK är Träkvistavallen där det finns två fotbollsplaner, en ishockeyrink, löparbana, kansli och klubblokal.

Ekerö IK:s största sport är fotboll där de spelade i division 2 år 2014. År 2015 tog de sig an AIK i svenska cupen på hemmaplan vilket resulterade i ett publikrekord, närmare bestämt 4308 åskådare[1]. Klubben har fostrat Pascal Simpson som spelat elitfotboll i bl.a. AIK. Ekerös största profil genom tiderna Krister Nordin i fotboll, Anders Svensson i armbytrytning och Olof Lindbom, Adrian Elefalk, Mattias Hjelm i ishockey. 2017 har föreningen ca 1800 aktiva medlemmar och är den största organisationen verksam på Mälaröarna. EIK driver Träkvistavallen och har ett kansli med 9 anställda samt ca 10 på arvodeskontrakt. Administrativ Sportchef är Thomas Hjelte, Sportchef för Ekerö IK:s fotbollsektion är Patrik Jansson, Sportchefer för innebandyn är Johanna Eriksson, Magnus Jäderlund och Nicklas Jonsson, sportchef för ishockeyn är vakant, Kanslichef är Rickard Markusson och ordförande för hela föreningen är Nicklas Lindersson.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Chattkonversationen är avslutad ”Källa aftonbladet”. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/aik/article21279381.ab Chattkonversationen är avslutad. Läst 15 november 2016.