Elisha Cuthbert

Från Wikipedia
Elisha Cuthbert
Cuthbert januari 2015.
Cuthbert januari 2015.
FöddElisha Ann Cuthbert
30 november 1982 (41 år)
Calgary, Alberta, Kanada
Utbildad vidCentennial Regional High School
Aktiva år1996
MakeDion Phaneuf, 2013–
Betydande roller
Danielle i The Girl Next Door
IMDb SFDb

Elisha Cuthbert, född 30 november 1982 i Calgary i Alberta i Kanada, är en kanadensisk skådespelare och före detta fotomodell.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Cuthbert är känd som programledare för det kanadensiska barnprogrammet Popular Mechanics for Kids och för sin roll som Kim Bauer i den amerikanska TV-serien 24. Sin första huvudroll gjorde hon 2004 i filmen The Girl Next Door.

Cuthbert begav sig som 17-åring till Los Angeles för att testa lyckan som skådespelerska. Hon hade lovat sig själv att hon skulle stanna i USA i sex veckor, och sedan återvända till Kanada om hon inte fick en roll.

Cuthbert blev känd i TV-serien för barn Vadå, mörkrädd?. Hon fick under sina sex veckor till slut en roll som Kim Bauer i FOX succéserie 24. 2004 fick hon sitt stora genombrott i filmen The Girl Next Door, där hon spelar Danielle, som tidigare var porrstjärna.

Privatliv[redigera | redigera wikitext]

Cuthbert var 2008 huvudföremål i en NHL-skandal då hennes före detta pojkvän hockeyspelaren Sean Avery, Dallas Stars, fällde olämpliga kommentarer om henne till en kanadensisk reporter i samband vid ett möte med Calgary Flames, där Dion Phaneuf, som hon hade sällskap med och numera är gift med, spelade. Avery blev avstängd sex matcher och blev inte tillfrågad att återansluta till Stars trupp efter avstängningen.

Cuthbert är bosatt i Beverly Hills.

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]