Ellinore Holmer

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ellinore Holmer
FöddAnn-Sofie Emma Louise Ellinore Holmer
9 december 1989 (32 år)[1]
Hudiksvall
Yrke/uppdragskådespelare, sångerska

Ann-Sofie Emma Louise Ellinore Holmer, född 9 december 1989[1] i Hudiksvall, Hälsingland, är en svensk sångerska och skådespelare.

Glada Hudik-teatern[redigera | redigera wikitext]

Holmer började i Glada Hudikteatern år 2007, där hennes första uppträdande var i maj år 2008 på Cirkus med föreställningen Elvis.[källa behövs] I februari år 2010 uppträdde hon i mellanakten i Melodifestivalen i Sandviken tillsammans med Theresia Widarsson[källa behövs] och Måns Zelmerlöw, där de sjöng låten Sverige av popgruppen Kent.[2]

2011 medverkade Holmer, tillsammans med en del av Glada Hudikteaterns ensemble, i filmen Hur många lingon finns det i världen? där hon spelade Katarina, en roll hon även spelade i uppföljaren Hur många kramar finns det i världen? 2013.[3] Rollfiguren Katarina är baserad på Holmer själv.[2] I filmerna spelade Holmer mot bland andra Vanna Rosenberg.

Melodifestivalen[redigera | redigera wikitext]

Rosenberg och Holmer lärde känna varandra under inspelningarna och Rosenberg var med och skrev låten "En himmelsk sång" som Holmer tävlade med i Melodifestivalen 2014. Låten tävlade i festivalens sista deltävling[4] och gick därifrån vidare till Andra chansen.[5] Efter Andra chansen fick Holmer lämna tävlingen.

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]